Cadel Evans: “Liever Giro dan Tour in 2014”

Door , vrijdag 30 augustus 2013 om 10:27
Cadel Evans

foto: Sirotti

Het zou goed kunnen dat Cadel Evans dit jaar voor de laatste keer deelgenomen heeft aan de Ronde van Frankrijk. Die Australiër, die de Tour won in 2011, is tot de conclusie gekomen dat de combinatie Giro-Tour voor hem niet meer mogelijk is. Zijn voorkeur zou zijn om de Tour de France over te slaan en zich volledig te kunnen concentreren op de Giro d’Italia. Dat vertelt hij tegenover The Sydney Morning Herald.


“Het lijkt er momenteel op dat ik me ga focussen op een andere grote ronde dan de Tour”, vertelt de 36-jarige renner. “Het zal even duren om aan dat idee te wennen.” De BMC-renner wil enkel meedoen aan de Tour als hij kans maakt op de eindoverwinning. “Ik kan natuurlijk voor etappezeges gaan, maar gezien mijn resultaten in het verleden, is dat niet mijn sterkste punt.”

Cadel Evans, die dit jaar derde werd in het eindklassement van de Giro, ziet meer kansen om een gooi te doen naar de eindoverwinning van de Ronde van Italië. In de Giro 2014 krijgt hij al concurrentie van een landgenoot. Richie Porte is aangeduid als kopman voor Team Sky in de Giro 2014.

Lees ook:
Richie Porte leidt Team Sky in Giro 2014

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.