Burgos-BH compleet na nieuwe contracten Cubero en Gibson

woensdag 4 december 2019 om 18:35
Burgos-BH compleet na nieuwe contracten Cubero en Gibson

foto: Cor Vos

Burgos-BH heeft haar selectie rond voor komend seizoen met de contractverlenging van Jorge Cubero en Matthew Gibson. Daarmee komt het totaal aantal renners van de Spaanse ploeg uit op twintig.

Cubero (27) begint aan zijn vijfde seizoen bij de ploeg. De Spanjaard reed afgelopen jaar een voornamelijk Spaans programma, waarin hij voor het tweede jaar op rij van start ging in de Vuelta a España. Winnen deed hij nog niet, maar wel was hij meermaals terug te vinden in de vroege ontsnapping. Ploegleider José Cabedo noemt Cubero ‘een vaste waarde in het team’. “Hij heeft tweemaal de Vuelta in de benen en moet een van de wegkapiteins worden bij Burgos-BH.”

Gibson is vier jaar jonger en rijdt pas sinds afgelopen seizoen bij de ploeg. Winnen deed hij al in de slotetappe van de Tour of Qinghai Lake. De Brit wordt komend seizoen een speerpunt binnen de ploeg in de massasprints.

Vorige week maakte Burgos-BH, waar komend jaar ook de Nederlanders Jetse Bol en Alex Molenaar onder contract staan, de nieuwe tenues bekend. Ook in 2020 kiest de ploeg voor een karakteristiek paars shirt en zwarte koersbroek. Tevens kondigde de ploeg aan dat Hotel Ciudad de Burgos – al sinds jaar en dag geldschieter van de Spaanse formatie – ook de komende drie seizoenen financiële steun verleent.

Selectie Burgos-BH voor 2020
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo
flag-es Carlos Canal (juniors)
flag-es Isaac Cantón (Kometa)
flag-es Jorge Cubero
flag-es Jesús Ezquerra
flag-es Ángel Fuentes
flag-gb Matthew Gibson
flag-es Pablo Guerrero (Radio Popular Boavista)
flag-mc Victor Langelotti
flag-es Ángel Madrazo
flag-nl Alex Molenaar (Monkey Town-à Bloc)
flag-pt José Neves
flag-co Juan Felipe Osorio (UD Oliveirense/InOutbuild)
flag-es Manuel Peñalver
flag-es Diego Rubio
flag-br Nicolas Sessler
flag-za Willie Smit (Katusha Alpecin)
flag-es Jaume Sureda
flag-pt Ricardo Vilela

Dit artikel delen:

3 Reacties

BW52 4 december 2019 om 20:45

Ontbreekt alex molenaar in het lijstje?

bilthoven 4 december 2019 om 23:29

Matthew Gibson zou wel eens een leuke sprinter kunnen worden. Dan moet hij wel wat meer wedstrijden dan afgelopen jaar kunnen rijden.

Scott Sunderland 5 december 2019 om 08:36

Nou best een leuk PCT ploegje voor de kleinere etappe wedstrijden. En misschien weer een Vuelta. De etappe van Madrazo / Bol was natuurlijk super. Dat zal men daar wel onthouden.

Headlines

Materiaalzone

Populair