Budding stopt met veldrijden en kiest voor de weg

maandag 22 februari 2016 om 15:02
Budding stopt met veldrijden en kiest voor de weg

foto: Kees Doesburg

Martijn Budding stopt met veldrijden. In overleg met de ploegleiding van het Rabobank Development Team heeft hij besloten volledig voor de weg te kiezen. “Een keuze waar ik 100% achter sta. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om er aankomend wegseizoen hard tegenaan te gaan en mijzelf te tonen”, twitterde Budding gisteren na de Sluitingsprijs in Oostmalle.

De 20-jarige Budding was op het WK veldrijden in Heusden-Zolder met zijn achtste plaats de beste Nederlander bij de beloften. Op voorhand was echter meer van dit seizoen verwacht. “Martijn was bij vlagen goed”, vertelt ploegleider Richard Groenendaal aan Cyclingonline. “Maar heel veel progressie ten opzichte van vorig seizoen was er niet meer. Dat vond hij zelf ook. Bovendien liet hij vorig jaar op de weg veelbelovende zaken zien.”

Bij het WK veldrijden voor junioren in 2013 sleepte Budding nog een podiumplaats in de wacht. In Louisville werd hij toen tweede achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Dit artikel delen:

9 Reacties

jobo14 22 februari 2016 om 15:21

Nu Mathieu nog ;)

Jowinho 22 februari 2016 om 15:57

Als je bij de beloften niet de top haalt heeft het natuurlijk ook niet veel zin om te blijven veldrijden.

Wielerfan1987 22 februari 2016 om 17:06

Hij liet afgelopen jaar inderdaad op de weg goeie dingen zien en was ook daarvoor al bij vlagen goed bezig op de weg.
Ik ben benieuwd hoe ver hij kan gaan komen op de weg en hoop bovendien dat zijn ploeg een nieuwe sponsor kan vinden want ze hebben daar nog wel wat talenten rondrijden die nog een jaar of twee moeten rijpen maar zeker interessant zijn om te volgen

non-believer 22 februari 2016 om 17:31

Groot gelijk. Ik kan me voorstellen dat er leukere dingen zijn dan op een druilerige zondag middag Belgische pilsjes koppen.

kelderfan 22 februari 2016 om 18:19

Wielerfan1987
Na de Piccolo Giro di Lombardia 2015 zijn m.i. Hofstede en Tusveld goed genoeg voor een overstap naar een WT-ploeg. Ik denk dat bijv. Jeroen Meijers een prima lead-out voor TLJ zou kunnen zijn, nu die een sprinttrein gaan opzetten. En dan heb je nog Jan Maas toch ook niet slecht, misschien nog te jong; maar jah;), Sam Oomen doet het in zijn eerste race toch heel goed.

Wielerfan1987 22 februari 2016 om 18:38

@kelderfan,

Ik denk dat Tusveld wel bij Roompot zou kunnen rijden, maar voor WT vind ik dat hij te weinig laat zien, misschien dat hij een laatbloeier zal blijken en nog grote stappen kan zetten maar zoals hij afgelopen twee jaar reed denk ik dat er jongere jongens met meer groeipotentieel zijn die interessanter zijn om te volgen zoals bijvoorbeeld de door jou genoemde Maas.

Meijers vind ik al helemaal geen enkele indruk maken, en helemaal niet gezien zijn leeftijd.

Ik verwacht komend seizoen veel van Hofstede nu hij uit de schaduw van Oomen weg is.
Daarnaast verwacht ik het nodige van ex mountainbiker Sjoerd Bax , Peter Lenderink en zoals genoemd Jan Maas

Verweggistan 22 februari 2016 om 19:22

Ik had dit jaar hetzelfde idee bij Budding. Dat hij dit seizoen wat bleef hangen, hij had, nu Sweeck, Vanthourenhout, Aerts allemaal de stap maken dat gat wat in moeten vullen; af en toe eens een wedstrijd winnen. Nieuwenhuis lijkt mij meer een echte veldrijder, ook qua stijl, Budding moet er hard voor werken in het veld en kan die kracht wellicht beter op de weg kwijt.
Geldt wellicht ook voor Godrie.

HJJH 22 februari 2016 om 19:30

@non-believer, op zondagmiddag mee mogen als peletonvulling en een bidonnetje halen en afleveren ?

kelderfan 22 februari 2016 om 22:20

@Wielerfan1987
Ik begrijp dat wel wat betreft Tusveld, maar die Meijers won wel ’t sprintje van achtervolgende groep en hij liet toch een aardig aantal renners achter zich, die wel de stap omhoog hebben gemaakt; bijv. De Plus en Basso. Hij lijkt mij een sterke renner en hij zit er altijd bij, als ’t om een sprint gaat bijv. in Arnhem-Veenendaal. Dus voor een sprinttrein misschien een goede schakel. Maar ok, ik volg Jan Maas en Lenderink.

Headlines

Materiaalzone

Populair