Bryan Gómez zegeviert in openingsrit Tour de Taiwan

zondag 17 maart 2019 om 07:56
Bryan Gómez zegeviert in openingsrit Tour de Taiwan

foto: Manzana Postobon

De openingsetappe van de Tour de Taiwan (2.1) is gewonnen door Bryan Gómez. De Colombiaan van Manzana Postobon spurtte in finishplaats Taipei sneller dan de Amerikaan Eric Young én de Japanner Yasuharu Nakajima. De 24-jarige Gómez mag zich tevens de eerste leider noemen.

Voor de nog jonge Gómez is het een bijzondere overwinning: het is namelijk zijn eerste zege als prof. Dat laatste is niet zo verwonderlijk, aangezien hij aan zijn tweede jaar bezig is op ProContinentaal niveau. Voor zijn werkgever Manzana Postobon is het de eerste ‘buitenlandse zege’ van 2019.

De roze brigade won dit seizoen al wel enkele keren op Colombiaanse bodem. De ploeg zag Gómez na een etappe van slechts 83,2 kilometer zegevieren in de straten van Taipei. Overigens doen er met Roy Eefting en Etienne van Empel ook twee Nederlanders mee aan de Taiwanese rittenkoers.

Opvolger voor Arashiro
Vorig seizoen werd de Tour de Taiwan gewonnen door Yukiya Arashiro, die momenteel in de lappenmand ligt. De Japanner versloeg de Australiër Jonathan Clarke en de Belg Jimmy Janssens. Dit jaar bestaat de rittenkoers uit vijf etappes. Maandag koerst het peloton van Taoyuan naar Jiaobanshan Park.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 17 maart 2019 om 08:38

Edit: Nee, klopt, aangepast

0
Verweggistan 17 maart 2019 om 10:08

Het scheelt trouwens erg weinig op de meet. Bijna te vroeg gejuicht.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone