Bryan Coquard: “We moeten het seizoen goed beginnen”

donderdag 7 februari 2019 om 18:22
Bryan Coquard: “We moeten het seizoen goed beginnen”

foto: Vital Concept-B&B Hotels

Vital Concept-B&B Hotels hoopt dit jaar wél te worden uitgenodigd voor de Tour de France. Wat het team daarvoor moet doen: presteren. Dat laatste deed sprintkopman Bryan Coquard, door de openingsetappe te winnen van de Ster van Bessèges. “Ik ben blij met mijn conditie”, zo vertelde hij in het flashinterview.

Coquard spurtte in Beaucaire sneller dan Sacha Modolo en Pierre Barbier. “Het was vandaag echt een kat-en-muisspel tussen de sprintersploegen”, zo kijkt de Fransman terug. “Zoals gewoonlijk aan het begin van het seizoen. De ploeg wist me in de finale echter goed af te zetten.”

Voor zijn ploeg Vital Concept-B&B Hotels is het alweer de derde zege van het seizoen. Eerder won Lorrenzo Manzin al twee etappes in La Tropicale Amissa Bongo. “We weten dat we goed aan het seizoen moeten beginnen”, aldus Coquard. “We zijn hier om ritten te winnen, maar ook om plezier te hebben.”

“Voel nu minder druk”
Coquard kende een moeizaam 2018, maar de Fransman lijkt inmiddels herboren. “Ik voel ook minder druk door het aantrekken van Pierre Rolland en Arthur Vichot.” De 32-jarige Rolland koerst deze week aan de zijde van Coquard. De klimmer finishte als 116e in Beaucaire, in dezelfde tijd als zijn land- en ploeggenoot.

Dit artikel delen:

5 Reacties

FDJ 7 februari 2019 om 20:52

Door Wanty al uit te nodigen zie ik niet in wie de ASO zal passeren om deze ploeg in de Tour te laten starten. Arkea heeft met Barguil een Franse publiekslieveling en Direct Energie met Calmejane zullen ze toch ook niet thuis laten.

Vincent Lacressonniere 7 februari 2019 om 22:00

Toch zou het echt jammer zijn, want deze man heeft echt wat in zijn mars. Zijn carriere heeft alleen een beetje een verkeerde vlucht genomen. Maar met ex-etappe winnaar en top-10 strijder Pierrot en ex-Frans kampioen Vichot maakt deze ploeg toch ook best kans op een uitnodiging? Ik zou ze in ieder geval liever zien dan bijvoorbeeld de trein van de naar een vierde plek spurtende Bouhanni.

FDJ 7 februari 2019 om 22:16

Cofidis is als belangrijke sponsor van de ASO al zeker en die hebben dit jaar ook een leuke ploeg. Dat is echt niet alleen maar Bouhanni of Laporte.

Vincent Lacressonniere 8 februari 2019 om 08:10

Vooruit, ze hebben Herrada (?). Maar volgens mij wilden ze vol voor Nacer.

wielrenner 8 februari 2019 om 07:01

Redelijke kleding, maar wat een afschuwelijk wit boordje….

Headlines

Materiaalzone

Populair