Bryan Coquard: “Het missen van de Tour blijft een ontgoocheling”

Door , zondag 16 juni 2019 om 18:22
Bryan Coquard: “Het missen van de Tour blijft een ontgoocheling”

©Cor Vos

Bryan Coquard (27) toonde zich vandaag de snelste in de afsluitende etappe van de Baloise Belgium Tour. De Fransman van Vital Concept eindigde ook 7de in het eindklassement. “Ik was in deze rittenkoers gestart met ritwinst en een degelijk eindklassement voor ogen. Ik ben in allebei geslaagd.”

Dat het nipt was om de vroege vluchters nog terug te pakken, vertelde Coquard in Beringen na de podiumceremonie. “Daarna had ik nog wat geluk dat ik niet werd gehinderd door die valpartij. Maar het draaide goed uit. Ik heb het werk van de ploegmaats kunnen afmaken op de streep. Mijn zesde seizoenszege. Voor mij is dit een mooi sluitstuk van deze vijfdaagse, waarin ik mikte op ritwinst en een goed klassement.”

Zure appel
Minder leuk wordt het als Coquard wordt gepolst naar zijn doelen de eerstkomende weken. Zijn team Vital Concept-B&B Hotels kreeg immers geen wildcard voor de Tour de France. “Of ik vind dat we die wildcard verdiend hadden? Ik beslis daar helaas niet over, maar ik vind van wel. Zowel het team als ikzelf horen thuis in de Tour, denk ik. Ik berust ondertussen in de situatie. Ik heb geen andere keuze. Maar het blijft een zure appel om doorheen te bijten.”

Coquard heeft dan maar zijn zinnen gezet op het Franse nationale kampioenschap in La Haie-Fouassière, een dorpje ten oosten van Nantes. “Daar gaat inderdaad mijn volle focus naartoe nu. Dat nationale kampioenschap wordt verreden bij mij in de buurt. Ik woon op amper 20 kilometer. Zo kan ik mijn zinnen in deze periode wat verzetten, al besef ik dat ik het bij de start van de Tour niet gemakkelijk zal hebben.”

GP Cerami en Ronde van Wallonië
In de aanloop naar het Franse kampioenschap zakt de kopman van Vital Concept nog opnieuw af naar België voor het drieluik Heiste Pijl – Elfstedenronde – Halle-Ingooigem. “En na de titelstrijd heb ik vakantie, gevolgd door een stage. De competitie hervatten doe ik dan in de GP Cerami (25 juli, red) en de Ronde van Wallonië (27 tot 31 juli).”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Kpenty 16 juni 2019 om 19:53

Man laat al 2 jaar niet zoveel zien en zit al 2 jaar te zeuren dat hij (en zijn team) in de tour thuis horen. Ik word er moe van

Wielert 16 juni 2019 om 21:01

Brrr, een man met ambitie, wat erg

Samlambeej 16 juni 2019 om 23:17

Coquard moet de vriendjespolitiek in de koers aan den lijve ondervinden. Maar hij had het kunnen weten na zijn aanvaring met die rancuneuze Bernaudeau.
Voor zijn carrière was het beter geweest als hij op een van die WT-voorstellen was ingegaan.

Samlambeej 16 juni 2019 om 23:29

Alaphilippe de nieuwe Voeckler? Nee hoor, ik heb 'm vandaag gezien: Tom van Asbroeck! Niet om aan te zien! brrr

greeny 16 juni 2019 om 23:31

blijf hem altijd winst/korte uitslagen gunnen, zit echt wel veel klasse in alleen niet heel handig omgegaan met toenmalige ploeg/zij met hem. 2016 was echt wereldklasse, sprints winnen van bling en colbrelli en dat soort figuren. zit er echt nog wel in ergens

r525 17 juni 2019 om 08:38

Die gunfactor had ik ook, tot 2016. Redelijk walgelijk hoe hij toen is omgegaan met de mensen die hem altijd hebben geholpen.
Zijn uitslagen dit jaar doen voor het eerst weer een beetje twijfel ontstaan of hij ik de TDF gemist zal worden.

Viktrodriguez 17 juni 2019 om 08:22

Nou ja, het is niet zo dat Coquard en zijn huidige ploeg zich zo onmisbaar hebben gefietst de afgelopen jaren voor die wildcard. Dat ligt volgens mij echt niet alleen aan zijn vertrek bij zijn vorige ploeg. Over de breedte gewoon een te middelmatige ploeg, waarbij de nationale concurrentie ook gewoon moordend is.

Alle ploegen met een WC hebben er mijns inziens ook meer recht op, sportief gezien.

west 17 juni 2019 om 08:50

De keuze was natuurlijk wel gewoon; Greipel of Coquard. Dan vond ik het in januari niet heel gek dat iemand die 11 Tourzeges, 57 WT-Zeges, 158 zeges in totaal en 3 keer tweede en een keer derde voor de groene trui voorrang krijgt. Dan kan je als Coquard mopperkonten dat je ook in de Tour hoort, maar je neemt het op tegen één van de grootste uitdagers van een generatie en dat win je niet met 0 WT-zeges en wat tweede plaatsen in de Tour…

Viktrodriguez 17 juni 2019 om 09:24

Het is natuurlijk niet alleen Greipel, maar ook Barguil dat die ploeg als wapen heeft.

Verder is het vooral dat Coquard gewoon te weinig laat zien. De Coquard van een paar jaar geleden, als kandidaatwinnaar in BP en AGR, was een serieuze kanshebber geweest.

ThorHushovd 17 juni 2019 om 12:38

Ja als het echt greipel vs coquard was geweest, dan hadden die chauvinisten wel voor coquard gekozen. Trust me in this one. Maar Barguil is een grotere motivatie voor de organisatie om voor hen te kiezen – "de nieuwe virenque".

Scott Sunderland 18 juni 2019 om 12:56

Hij mag uiteraard teleurgesteld zijn. Maar Vital Concept is geen ploeg die zomaar een wildcard krijgt. Ervan uitgaan dat ze die wel krijgen zou hoogmoed zijn. Het is een aardige PCT ploeg. Niet meer dan dat. Net als Coquard. Leuke renner.

Ik denk niet dat de keuze voor de wildcard in de Tour tussen Greipel en Coquard ging. Men wilde liever Barguil erbij hebben. Een overweging die te rechtvaardigen is. Niet onlogisch.

Headlines

Materiaalzone

Populair