Bryan Coquard boos op Franse bond

Bryan Coquard boos op Franse bond

Foto: Sirotti (archief)

vrijdag 15 januari 2016 om 17:48

Bryan Coquard is niet te spreken over de Franse nationale bond. De sprinter van Direct Energie trok zich in samenspraak met zijn drie ploeggenoten vandaag terug op de ploegenachtervolging, omdat plaatsing voor de Olympische Spelen mission impossible lijkt.

Nederland de ‘boosdoener’
De regerend wereldkampioen op de Koppelkoers (samen met Morgan Kneisky) kon niet anders dan zich terugtrekken, vertelt hij aan Quest France. “Het was een gezamenlijke beslissing van Thomas Boudat, Julien Morice, Damien Gaudin en mij”, legt Coquard de beslissing van het ploegenachtervolging-kwartert uit. “We liggen nog altijd driehonderd punten achter op Nederland (die op dit moment de laatste Europese plek voor Olympische kwalificatie in handen hebben, red.). We hebben gerekend. Zelfs als we de Wereldbeker in Hong Kong winnen en de wereldtitel pakken in Londen, wat ons eerlijk gezegd niet gelukt zou zijn, dan hadden de Nederlanders aan twee achtste plekken genoeg om ons voor te blijven.”

Woede jegens Franse bond
De 23-jarige sprinter kon Direct Energie-teammanager Jean-René Bernaudeau dan ook niet langer uit leggen dat hij de baanwedstrijden moest rijden. “Naar Hong Kong afreizen was er te veel aan geweest. Er is een tijdsverschil van zeven uur en als je midden in de voorbereiding zit op het wegseizoen, kun je dat er niet bij hebben. Maar het zijn de kleine dingen die geleid hebben tot ons besluit om niet deel te nemen aan de Wereldbeker, het WK en automatisch ook de Olympische Spelen. De bond besloot bijvoorbeeld halverwege de Olympische cyclus te wisselen van bondscoach. Die op zijn beurt vervolgens geen team naar de Wereldbeker in Aguascalientes (Mexico, red.) stuurde. Daar waren voor de nummer vijftien liefst 150 punten te verdienen, terwijl er maar veertien teams meededen”, briest de kleine Fransman zijn onvrede.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Hakkie2 15 januari 2016 om 18:06

Kortom: Nederland mag naar de OS (wat ik ook al aan gaf in het topic over Theo Bos en co)!

Covadonga 15 januari 2016 om 20:00

Goed hoor hakkie

Orakel 16 januari 2016 om 09:04

Tja Coquard: wat dus het probleem is, is dat je met twee verschillende zaken bezig bent die elkaar op bepaald vlak bijten. Het baanwielrennen gaat dan ten koste van het wegseizoen. Kiezen is ook een kunst, die blijkbaar niet iedereen beheerst. Het niet rijden in Mexico was natuurlijk een flater van jewelste.

Hakkie2 16 januari 2016 om 09:16

@Orakel: heel veel renners combineren weg en baan, dat bijt elkaar helemaal niet.

Orakel 16 januari 2016 om 15:03

Het bijt elkaar wel, getuige deze quote:

“Naar Hong Kong afreizen was er te veel aan geweest. Er is een tijdsverschil van zeven uur en als je midden in de voorbereiding zit op het wegseizoen, kun je dat er niet bij hebben”.

Headlines

Materiaalzone

Populair