Bruyneel: “Wij zijn deze Tour de underdogs”

maandag 17 mei 2010 om 14:25

Johan Bruyneel ziet Alberto Contador als topfavoriet voor de komende Tour de France. Dat vertelde de teammanager van RadioShack tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. “Hij is de topfavoriet, wij zijn de underdogs.” Bruyneel heeft naast zevenvoudig winnaar Lance Armstrong ook Levi Leipheimer en Andreas Klöden in zijn team.

RadioShack staat in juli met ambitie aan de start. “We starten in Rotterdam om te proberen de Tour te winnen. En niet om ervoor te zorgen dat Contador koste wat kost verliest. Hij is te verslaan. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik geloof er nog altijd in dat Lance Armstrong een achtste keer kan winnen.”

Bruyneel zit momenteel met RadioShack in de Ronde van Californië. De Tourselectie van de Amerikaanse formatie is zo goed als rond. “Rosseler is bijna zeker van zijn Tourselectie. De rest van de Tourkern rijdt hier.”

Zijn relatie met zijn oud-renner Contador is volgens Bruyneel alles behalve verstoord. “Ik zag hem in Nice en hij kwam na het Internationaal Wegcriterium naast mij zitten in het vliegtuig. We praatten anderhalf uur lang. Ik heb het gevoel dat hij niets tegen mij heeft, zoals ik absoluut niets tegen hem heb. Het was vorig jaar niet gemakkelijk. Niet voor hem, noch voor Lance of voor mij.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair