Bruyneel: “Het gaat prima met Lance”

woensdag 2 juni 2010 om 09:35

Vandaag gaat in de Ronde van Luxemburg van start met Lance Armstrong op de deelnemerslijst. De Amerikaan komt voornamelijk wedstrijdritme opdoen in Luxemburg, maar als het aan ploegleider Bruyneel ligt zien we ook een Armstrong die mee zal strijden voor de winst. “Ik hoop dat hij de wedstrijd mee kan kleuren.” Zegt de Belg aan Het laatste Nieuws.

Lance Armstrong heeft een conditionele achterstand, toch zegt ploegleider Johan Bruyneel aan de krant dat het goed gaat met zijn kopman. “Het gaat prima met Lance. Na zijn val in Californië was er even paniek, want we vreesden voor een elleboogbreuk. Dan had hij een kruis kunnen maken over zijn Tour. Gelukkig is het bij een zware kneuzing gebleven.”

In Luxemburg moet Armstrong wedstrijd kilometers maken. “Zijn grootste probleem is het gebrek aan koersritme.” zegt de Belg. “Hier kan hij de verloren dagen van Californië goedmaken” Bruyneel hoopt ook dat ’the Boss’ zich kan tonen in de rittenkoers. “Ik hoop dat hij hier de wedstrijd mee kan kleuren. De korte proloog op woensdag is geen spek voor zijn bek, maar de volgende dagen wil ik hem vooraan zien meestrijden. Het zal nodig zijn, want hierna rest Lance alleen nog de Ronde van Zwitserland. Die dagen in de Alpen zijn wel nog belangrijker dan Luxemburg.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone