Bronzen medaille voor teamsprint in Track World Cup Cali

Bronzen medaille voor teamsprint in Track World Cup Cali
zaterdag 31 oktober 2015 om 07:00

Van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november 2015 vindt in Cali (Colombia) de eerste wereldbekermanche baanwielrennen plaats. Na de eerste dag in de Track World Cup Cali hebben de Nederlandse mannen brons gehaald in de teamsprint. Hugo Haak, Jeffrey Hoogland en Nils van’t Hoenderdaal versloegen Australië in de strijd om het brons.

Bij de vrouwen reden Laurine van Riessen en Elis Ligtlee de vijfde tijd tijdens de kwalificaties van de teamsprint. Dit werd meteen ook hun eindnotering omdat enkel de vier snelste tijden van de kwalificaties mochten strijden om de medailles.

In de ploegenachtervolging voor mannen (4km) eindigde Nederland met Tim Veldt, Dion Beukeboom, Roy Eefting en Jan-Willem van Schip als negende. Het goud was voor Rusland, Zwitserland werd tweede voor Australië. Sir Bradley Wiggins reed met Groot-Brittannië naar de vijfde plaats. België werd slechts vijftiende op achttien deelnemers.

Jan-Willem van Schip eindigde als achtste met dertien punten in de puntenkoers voor mannen. De Track World Cup Cali is de eerste van drie wereldbekermanches baanwielrennen. Begin december is er de tweede manche in Nieuw-Zeeland, half januari de laatste in Hong Kong.

Alle uitslagen na de eerste dag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone