Brons voor Matthijs Büchli op de Keirin in Hongkong

zaterdag 30 november 2019 om 14:50
Brons voor Matthijs Büchli op de Keirin in Hongkong

Matthijs Büchli - foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Update

Matthijs Büchli is als derde geëindigd op de Keirin tijdens de Wereldbeker in Hongkong. In de eindsprint moest de Haarlemmer zijn meerdere erkennen in Callum Saunders en Jason Kenny. Harrie Lavreysen werd vierde.

Wereldkampioen Büchli en Europees kampioen Lavreysen begonnen achteraan tijdens de Keirin. Op het moment dat de derny de baan uitstuurde, kon het kijken naar elkaar beginnen. Het was dringen geblazen voor de voorste plaatsen, waardoor de Nederlandse mannen in de slotronde moesten komen. Büchli kon nog een plekje opschuiven en belandde daarmee op het podium. Lavreysen kwam er niet meer uit en moest genoegen nemen met de vierde plek.

De winst was voor de Nieuw-Zeelander Callum Saunders, die de regerende olympische kampioen Jason Kenny wist af te houden.

Wereldbeker Hongkong 2019
Keirin – mannen
1. flag-nz Callum Saunders
2. flag-gb Jason Kenny
3. flag-nl Matthijs Büchli

Andere uitslagen

Yoeri Havik is op de negende plaats geëindigd op het omnium. De Noord-Hollander kreeg de kans om zich op dit onderdeel te meten op internationaal niveau en opende met de achtste plaats op in de scratch. Via een tiende plek in de tempokoers en een negende in de afvalkoers, begon hij als zevende aan de afsluitende puntenkoers. Daarin gingen Lindsay De Vylder en Ka Yu Leung hem nog voorbij. De winst was afgetekend voor wereldkampioen Campbell Stewart.

Wereldbeker Hongkong 2019
Omnium – mannen
1. flag-nz Campbell Stewart
2. flag-de Roger Kluge
3. flag-ch Thery Schir


Op de individuele sprint zijn de Nederlandse sprintsters er niet in geslaagd medailles te pakken. Shanne Braspennincx kwam tot aan de kwartfinale, waarin ze haar meerdere moest erkennen in de Canadese Kelsey Mitchell. Steffie van der Peet en Laurine van Riessen werden in een eerder stadium uitgeschakeld. Uiteindelijk stootten wereldkampioene én thuisfavoriet Wai Sze Lee en Emma Hinze door naar de finale. Lee was dan over twee heats de betere van de Duitse.

Wereldbeker Hongkong 2019
Sprint – vrouwen
1. flag-hk Wai Sze Lee
2. flag-de Emma Hinze
3. flag-ca Kelsey Mitchell


Eerder op de dag was al de Madison voor vrouwen verreden. De Nederlandse duurrensters staan er qua punten voor Tokio dermate goed voor dat deelname in Hongkong niet nodig is en na een lang weg- en baanseizoen hebben Amy Pieters en Kirsten Wild nu een rustperiode. De Deense vrouwen Julie Leth en Trine Schmidt domineerden vrijwel de hele wedstrijd, die korte tijd werd stilgelegd na een val van Lea Lin Teutenberg en Tamara Dronova.

Wereldbeker Hongkong 2019
Koppelkoers – vrouwen
1. flag-dk Denemarken
2. flag-nz Nieuw-Zeeland
3. flag-it Italië

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair