Brons voor David Nordemann op WK MTB

zaterdag 8 september 2018 om 08:05
Brons voor David Nordemann op WK MTB

foto: KNWU

David Nordemann (21) heeft gisteren Nederland het eerste eremetaal bezorgd tijdens het WK mountainbike in het Zwitserse Lenzerheide. Hij eindigde op het onderdeel Cross Country voor beloften op de derde plaats – goed voor een bronzen plak. De wereldtitel was voor de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly.

“Ik wist al snel dat deze bronzen plak het maximaal haalbare was en ben heel blij dat het me gelukt is op het podium plaats te mogen nemen”, zei Nordemann na afloop. “Dit is mijn mooiste prestatie op de mountainbike tot nu toe en dit motiveert me enorm om er komend jaar – in mijn laatste beloftenseizoen – een mooi jaar van te maken. Ik heb er eigenlijk nu al zin in.”

Eerder op de dag werd Sophie von Berswordt (22) al zesde op de Cross Country voor beloften-vrouwen. Vooraf hoopte ze op een plek bij de eerste twintig, maar van bondscoach Gerben de Knegt mocht ze wel wat hoger inzetten. Met een zesde plek lijkt ze knap aan de doelstellingen te hebben voldaan.

Titelstrijd elite met Mathieu van der Poel
Vandaag barst de titelstrijd los bij de elite-renners; Anne Tauber en Anne Terpstra staan om 12.30 uur aan de start bij de vrouwen, terwijl Mathieu van der Poel vanaf 15.30 uur de Nederlandse eer verdedigt in de mannenwedstrijd.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baik-Baik 8 september 2018 om 09:42

Knap van Nordemann! Was in de relay wedstrijd ook al sterk bezig.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone