Brons Merel Smulders op WK BMX, Niek Kimmann is wereldtitel kwijt

zondag 31 juli 2022 om 14:27
Brons Merel Smulders op WK BMX, Niek Kimmann is wereldtitel kwijt

foto: Cor Vos (archief)

Merel Smulders heeft op het WK BMX in het Franse Nantes brons veroverd bij de vrouwen. De 24-jarige Nederlandse zag de Amerikaanse Felicia Stancil de wereldtitel pakken en de Zwitserse Zoe Claessens tweede worden.

Merel Smulders, die vorig jaar brons won op de Olympische Spelen in Tokio, stond samen met haar zus Laura en Manon Veenstra in de finale van acht. Zij kwamen na een moeizame start niet verder dan respectievelijk de zevende en zesde plaats in de eindstrijd.

Niek Kimmann strandt in halve finale
Een grote deceptie was er bij de mannen, waar regerend olympisch kampioen en uittredend wereldkampioen Niek Kimmann de finale niet wist te halen. Hij kwam in de halve finale in de verdrukking en werd slechts zevende. Na 2015, 2016 en 2021 komt er dus geen vierde BMX-wereldtitel voor Kimmann. Eerder in het mannentoernooi werden Mitchel Schotman, Jay Schippers en Dave van der Burg ook al uitgeschakeld.

De titel bij de mannen ging uiteindelijk naar Simon Marquart uit Zwitserland, voor de Brit Kye Whyte en Fransman Joris Daudet.

Nederlands goud bij de junioren
Bij de juniorenfinale van de mannen was er wel succes voor Nederland, en hoe. De 18-jarige Julian Bijsterbosch veroverde het goud en bleef landgenoot Jaymio Brink (18) voor. Een heus een-tweetje voor TeamNL dus. Het brons ging naar Wannes Magdelijns (18) uit België.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 31 juli 2022 om 14:54

Sportieve reactie van Niek, überhaupt veel collegialiteit bij de BMX.

Junioren doen het top.

0
Laura 1 augustus 2022 om 15:03

Klopt
Misschien zelfs een gedachte om huidige top gedag te zeggen en direct door te pakken met talenten richting Parijs

0
Oblomov 31 juli 2022 om 15:41

Moeten Bijsterbosch en Brink onderling maar even uitmaken wie er naar de baan overstapt. Want dat is toch ook een belangrijke taak van het BMX’en: het produceren van baansprinters.

0
Laura 1 augustus 2022 om 15:02

Geloof me
Het stikt van de gestopte bmx-eens momenteel bij de baan.
Zowel bij de dames Als mannen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone