Broers Roodhooft strikken ook toptalent Puck Pieterse

Broers Roodhooft strikken ook toptalent Puck Pieterse

©Cor Vos

dinsdag 19 november 2019 om 11:39

ZZPR.nl-Orange Babies ziet in 2020 Puck Pieterse vertrekken naar een van de teams van de broers Roodhooft. Dat vernam WielerFlits uit betrouwbare bron. De 17-jarige Amersfoortse wordt beschouwd als een absoluut toptalent, zowel in het veld als op de mountainbike. 

Sanne Cant rijdt in het shirt van Iko-Crelan. Ceylin del Carmen Alvarado verdedigt de kleuren van Corendon-Circus. Eva Lechner doet dat voor Creafin-Fristads en met Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi telt ook het 777-team drie toppers.

Cant draagt de regenboogtrui, Avarado en Kastelijn zijn Europees kampioene. Het damesveldrijden wordt dit seizoen compleet gedomineerd door de dames uit de ‘stal Roodhooft’. Op de twee wereldbekermanches in de VS na, won geen enkele renster uit een ander team een klassementscross. Maar de honger lijkt dus niet gestild, want in 2020 zal ook de 17-jarige Puck Pieterse in een van hun teams worden ondergebracht.

Pieterse combineert het veldrijden met het mountainbiken en is in beide disciplines succesvol. Wellicht zal het ook de bedoeling zijn in de toekomst beide offroad-disciplines te blijven combineren. In het veldrijden kroonde Pieterse zich anderhalve week geleden in Silvelle tot allereerste Europese juniorenkampioene.  En vorig weekend in Tabor haalde ze – net als haar leeftijdsgenote Shirin van Anrooij – de top tien tien bij de elites.

In Silvelle werd Pieters Europees kampioene – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

Adelaar 19 november 2019 om 13:10

Als ik het artikel goed begrijp hebben die broers Roodhooft 4 teams. Ik vraag me af of de veldritsport daarbij gebaat is. Al is het alternatief, minder geld, natuurlijk ook niet prettig

steven2743 19 november 2019 om 17:11

Ik denk dat de veldritsport daarbij gebaat is. De meiden van 777 rijden niet elkaar in het verlies, maar proberen wel Lechner of Cant te lossen. Dat uiteindelijk Roodhooft overal financieel verantwoordelijk voor is zie ik in het veld niet terug. Daarnaast vind ik het slim omdat het sponsoren van een klein team goedkoper is. Op deze manier kan je veel sponsors binden.

Pauwels sauzen is een groot team met een volgepropt shirt met allemaal grote en kleine sponsors. In Roodhoofts idee kan je bijvoorbeeld dit team splitsen en meer sponsorruimte creëren terwijl de kosten in totaal nauwelijks toenemen (zelfde staf, trainer etc.)

SnellePelle 20 november 2019 om 08:07

Sterke analyse Steven!

trickstuff 19 november 2019 om 13:39

Ik hoop (en denk) dat Puck meer naar het mountainbiken gaat. Gefeliciteerd, een volgende stap in een ontluikende sportcarrière.

Baik-Baik 19 november 2019 om 19:27

Opvallend dat Anne Tauber en Anne Terpstra nooit in het veld actief zijn terwijl bijvoorbeeld PFP en Neff, maar ook Lechner, Havlikova en Brandau wel veldritten betwisten. Het zou mooi zijn als Puck Pieterse ook in beide kan excelleren.

Benieuwd waar Van Alphen en Van Anrooij volgend jaar gaan rijden.

Cadellie 19 november 2019 om 22:43

Terpstra crosst wel eens hoor

Wijnand Selhorst 20 november 2019 om 07:08

Anna Tauber is in de winter maraton schaatsster en wint dat ook wedstrijden vaak op natuurijs.
Anne Terpstra red bv in Hamme afgelopen zondag gewoon mee.

Omhoog73 19 november 2019 om 20:28

Puck Moonen, Puck Pietersen. Nog een paar puckies en we hebben een ijshockey-team.

west 19 november 2019 om 22:54

Wauw… Twee!

Jowinho 19 november 2019 om 23:10

BIj ijshockey heb je maar één puck nodig.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone