Broeckx keert terug in koers na aanrijding

maandag 18 april 2016 om 14:47
Broeckx keert terug in koers na aanrijding

foto: Marcel Koch

Stig Broeckx keert aankomende zondag in de Ronde van Turkije weer terug in koers. Hij maakt daar zijn eerste wedstrijdkilometers sinds zijn aanrijding met een motard in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Belg van Lotto Soudal liep daarbij een sleutelbeenbreuk, een gebarsten rib en een gekneusde hand op.

“Het is heel jammer dat deze aanrijding heeft plaatsgevonden”, kijkt Broeckx terug op de website van zijn ploeg. “Dit zou niet bij de koers mogen horen. Enkele weken geleden was er dan het fatale ongeval van Antoine Demoitié, dat heeft me diep geraakt omdat ik Antoine goed kende. Of dit me deed beseffen dat de gevolgen voor mij nog meevielen? Ik realiseerde me al meteen na mijn ongeval dat het veel erger had gekund.”

“De motard die me heeft aangereden, nam enkele dagen na Kuurne-Brussel-Kuurne contact op om zijn excuses aan te bieden en die heb ik aanvaard; ik weet dat hij het beste voorheeft met de renners en een hart heeft voor de koers”, vervolgt hij. “Maar het gaat om de snelheid waarmee de motard het peloton passeerde en het feit dat hij niet claxonneerde om te waarschuwen dat hij eraan kwam. Uit dit voorval en ook door wat er met Antoine Demoitié gebeurd is, moeten we conclusies trekken.”

Broeckx kijkt uit naar de komende wedstrijden. Hij zit ook in de voorselectie voor de Giro d’Italia. “Ik sta echt te popelen om weer te koersen, want het is frustrerend dat ik na een winter hard werken nog bijna geen wedstrijden heb kunnen rijden dit seizoen, terwijl objectieve testen aantoonden dat ik weer een stap vooruit had gezet.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair