Britten met Tom Pidcock en Evie Richards naar WK veldrijden

woensdag 22 januari 2020 om 17:25
Britten met Tom Pidcock en Evie Richards naar WK veldrijden

foto: Cor Vos

De Britse wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners van start gaan tijdens het WK veldrijden in Zwitserland. Tom Pidcock, vorig jaar wereldkampioen bij de beloften, is de enige Brit bij de elite-mannen, Beth Crumpton en Evie Richards verdedigen de Britse eer bij de elite-vrouwen.

Voor Pidcock wordt het WK in Dübendorf zijn eerste bij de elite-mannen sinds hij besloot voortaan in die categorie uit te komen. Winnen dit seizoen deed hij anderhalve week geleden voor het eerst door zijn Britse nationale titel te prolongeren. Wel is het aantal podiumplekken bijna niet langer op twee handen te tellen.

Bij de elite-vrouwen heeft de Britse bond twee namen ingevuld, namelijk Evie Richards en Beth Crumpton. Richards won bij de beloften al tweemaal de wereldtitel; zowel vier jaar geleden in Heusden-Zolder als twee jaar terug in Valkenburg greep ze de regenboogtrui. Dit seizoen reed ze in de wereldbekerwedstrijd van Waterloo al naar het podium.

Bij de U23-mannen treffen we voor het eerst de naam aan van Ben Tulett. De 18-jarige coureur veroverde de afgelopen twee jaar de wereldtitel bij de junioren. Ben Turner stond drie jaar geleden eveneens al op het WK-podium bij de junioren (derde). Cameron Mason en Thomas Mein zijn de andere U23-renners. Bij de vrouwen zijn Hettie Harnden en Anna Kay geselecteerd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

freirefreire 22 januari 2020 om 17:43

Ze zijn nu nog wat jong, maar met Pidcock, Ben Turner, Cameron Mason en Anna Kay heeft het Britse veldrijden een paar mooie jaren voor de boeg. En dan bedoel ik niet dat ze overal zullen winnen of favoriet zullen zijn, maar deze vier acht ik binnen nu en een paar jaar wel in staat om mee te doen om de ereplaatsen.

Verweggistan 22 januari 2020 om 17:49

Waarschijnlijk wel, maar dan helaas op de weg of MTB. Geen Ian Field meer bij de mannen :(

freirefreire 22 januari 2020 om 17:56

@Verweggistan, dat is natuurlijk waar. De kans dat ze het veldrijden laten voor wat het is, is vrij groot. Al merk ik wel dat het Britse wielerpubliek langzaamaan ook wat warmer loopt voor de cross. Naar ‘grootheden’ Van der Poel en Van Aert kijken ze graag, en het feit dat GCN op YouTube crossen live uitzendt, helpt zeker mee.

Wielervolger 22 januari 2020 om 18:01

Hattie Harnden is altijd een opvallende verschijning op de cross. Je zou denken dat die 10 kilo te dik staat.

Brabander 22 januari 2020 om 20:53

Die haal je er altijd zo uit inderdaad. Ze is ook gewoon flink aan de maat ook voor een topsporter

Headlines

Materiaalzone

Populair