Brit Gibson blijft Nederlanders voor in slotrit Qinghai Lake

zaterdag 27 juli 2019 om 08:14
Brit Gibson blijft Nederlanders voor in slotrit Qinghai Lake

foto: Cor Vos

De slotetappe van de Tour of Qinghai Lake is gewonnen door Matthew Gibson. De 22-jarige Brit van Burgos-BH bleek in Yinchuan sneller dan de Nederlanders Roy Eefting en Bas van der Kooij. De Colombiaan Robinson Chalapud mag zich eindwinnaar noemen van de Chinese rittenkoers.

Yinchuan, de hoofdstad van de provincie Ningxia, was de start- en finishplaats van de slotetappe van de Tour of Qinghai Lake. En aangezien de renners zes vlakke rondes ten noorden van de stad moesten afleggen, konden we een massasprint verwachten in de straten van Yinchuan.

De nog altijd maar 22-jarige Gibson wist als eerste de finish wist te bereiken, voor Eefting en Van der Kooij. Voor de coureur van Burgos-BH is het zijn eerste zege in deze Tour of Qinghai Lake, maar ook van dit seizoen. Gibson werd samen met Chalapud gehuldigd, aangezien de Colombiaan het eindklassement wist te winnen.

Voor de 35-jarige Chalapud – in het verleden nog actief voor Team Colombia – is het zijn tweede overwinning van 2019. Eerder won hij namelijk al de Vuelta Independencia Nacional, een meerdaagse wielerkoers in de Dominicaanse Republiek.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lodjan 27 juli 2019 om 08:41

Oscar Sevilla tweede is ook wel waard te vermelden? Dyball derde.

0
Verweggistan 27 juli 2019 om 09:02

Nog een sprinter die wel een succes kon gebruiken. Net als de ploeg.

0
wimpy 27 juli 2019 om 10:04

Zouden ze die meenemen naar de Vuelta? Of mss eens Daniel Lopez maar ik denk dat die de bergetappes wss niet zal overleven.

0
KimJungPoels 27 juli 2019 om 10:22

Gibson en Penalver gaan die zwaardere etappes ook niet overleven vrees ik. ;)

0
Grobbel 27 juli 2019 om 10:52

Mogen we ons al zorgen maken om Wippert die er in dit sprintveld totaal niet aan te pas kwam de afgelopen twee weken?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone