Brian Cookson stelt plannen voor vrouwenploeg uit

zaterdag 10 november 2018 om 13:00
Brian Cookson stelt plannen voor vrouwenploeg uit

foto: Sirotti

Oud-voorzitter van de UCI Brian Cookson heeft zijn plannen voor een eigen vrouwenploeg moeten uitstellen. Het grootste struikelblok bleek het vinden van een hoofdsponsor, die Cookson voldoende middelen zou geven om een ploeg van WorldTour-niveau op te zetten. “Ik wil geen half werk leveren.”

Brian Cookson kondigde vorig jaar november aan met een eigen WorldTour-vrouwenploeg te komen, nadat hij even daarvoor plaats moest maken als voorzitter van de UCI ten faveure van David Lappartient. De ploeg zou in 2019 haar debuut moeten maken op het hoogste niveau, zei hij. Cookson zette zich in het verleden onder meer in voor uitbreiding van La Course.

De lancering van die ploeg moet hij nu noodgedwongen uitstellen door een gebrek aan financiële middelen. De jacht op een hoofdsponsor bleek een struikelblok, waardoor de ploeg op zijn vroegst pas in 2020 kan starten. “Ik wil geen valse beloften doen of onrealistische dingen zeggen. Dus kan ik slechts melden dat dit nog steeds werk in uitvoering is”, vertelde hij aan Cyclingnews.

Fatsoenlijke salarissen
Cookson: “Het grootste probleem is, zoals altijd, het vinden van een groot bedrijf dat het hoofdsponsorschap op zich wil nemen. Zo simpel is het. Ik wil geen half werk leveren – ik wil in staat zijn om fatsoenlijke salarissen aan de rensters te betalen. En als je dat doet, moet je ook fatsoenlijke salarissen betalen aan het personeel. Dus dan lopen de kosten op.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 10 november 2018 om 19:51

Ik snap de koppeling tussen salaris rensters en personeel niet? En ook niet waarom je überhaupt zou overwegen niet fatsoenlijke salarissen te betalen?

0
Polleke 11 november 2018 om 00:00

Is dit een grap ? Deze meneer was voorzitter van de UCI… go figure…natuurlijk heb je geld nodig aap, dat is stap 1, vele stappen later ga je het project aankondigen, niet andersom…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone