Breukink: “Mentaal heeft Gesink het erg moeilijk”
zaterdag 19 september 2009 om 11:40

Breukink: “Mentaal heeft Gesink het erg moeilijk”

Robert Gesink gaat door. Vandaag zal hij in de tijdrit proberen om zijn zesde plaats te verdedigen, om toch nog iets over te houden aan deze Vuelta. “Hij zal hieruit moeten klimmen en ik denk dat hij mentaal sterk genoeg is om er sterk ook uit te komen.”

“Mentaal heeft Robert het nu natuurlijk vreselijk moeilijk”, vertelt ploegleider Breukink tegen Rabosport. “Twee grote rondes in een kort tijdsbestek en ze vallen allebei in het water. We gaan er van uit dat hij deze wel uitrijdt, maar ook een zesde plaats is na het koersverloop een hele grote tegenvaller voor hem. Hij zal hieruit moeten klimmen en ik denk dat hij mentaal sterk genoeg is om er sterk ook uit te komen.”

Heeft hij nog een doel in de tijdrit? “De vijfde plaats is wel buiten bereik. Ook al zou Robert nog een goede tijdrit rijden. Zesde? Misschien. Tiralongo staat als zevende op 1:19. Maar dat is ook geen tijdrijder die alles ondersteboven fietst. We moeten zien wat de dag van morgen brengt, maar wellicht kan die zesde plek nog binnenboord worden gehouden. Maar eerlijk gezegd, zesde of zevende, het is na wat Robert deze Vuelta heeft laten zien in alle gevallen een bittere pil. Zeker door de wijze waarop.”

Ploegmaat Koos Moerenhout reed de hele tijd bij Gesink, om hem over de moeilijke momenten heen te helpen. Maar eigenlijk was de hele rit een kletsnatte hel. “Afstappen? Nee, ik heb daar Robert helemaal niet over gehoord vandaag. Het zou in mijn ogen ook helemaal niet verstandig zijn. Als het gaat, lijkt uitrijden mij de minste domper op te leveren. Het is al een tik dat een redelijk zekere podiumplek hem ontglipt, dan zou afstappen daar nog bovenop komen.”

“Het zijn natuurlijk niet de fijnste dagen, maar we kunnen wel op een goede Vuelta terugkijken. Lars Boom heeft in zijn eerste grote ronde meteen een etappe gewonnen en Robert heeft tot vandaag natuurlijk een ontzettend mooie Vuelta gereden. Zo’n val kun je niet voorkomen, dat is wat anders dan dat je door het ijs zakt. We moeten vooral het positieve van deze ronde onthouden. En we hebben genoeg positiefs laten zien!”

RIDE Magazine