Brent Van Moer twee jaar langer bij Lotto Soudal

vrijdag 4 juni 2021 om 18:35
Brent Van Moer twee jaar langer bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Brent Van Moer rijdt ook in 2022 en 2023 bij Lotto Soudal. De 23-jarige Belg heeft zijn contract bij de Belgische WorldTour-ploeg met twee jaar verlengd.

“Ik kreeg een mooi aanbod en hoefde, ondanks de interesse van andere ploegen, niet lang na te denken. Ik voel me hier echt goed en heb een uitstekende band met werkelijk al mijn ploegmaten en ook het personeel van het team. Ik kom graag naar de koers met de groep”, aldus Van Moer over zijn verlenging. “Misschien belangrijker nog is dat ik hier de kans krijg me te ontwikkelen tot een toprenner.”

De Lotto Soudal-renner weet nog niet helemaal waar zijn specialiteiten liggen. Afgelopen week won hij nog een rit in het Critérium du Dauphiné, terwijl hij ook al eens tweede werd op het WK tijdrijden voor beloften: “Ik kan nog aftasten waar mijn beste mogelijkheden liggen. In kleinere etappewedstrijden? Of in de klassiekers? Volgend jaar al wil ik in de semiklassiekers mee doen voor de overwinning. Ik ben wel echt ambitieus.”

John Lelangue is in zijn nopjes met de verlenging. “Brent is het schoolvoorbeeld van een renner die bij ons wordt opgeleid en blijft groeien tot een winnaar. We gaan verder op de ingeslagen weg: de toekomst in onze ploeg ligt bij de jeugd. Al in maart, na Brents tweede plaats in een rit in de Tirreno-Adriatico, kwam er interesse van andere ploegen. Brent zou elders een uitstekende knecht kunnen zijn, maar bij ons krijgt hij meer kansen. Wij geloven in hem en Brent in ons”, aldus de manager.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 4 juni 2021 om 18:45

Uitstekende zet van de ploeg, Brent zal bij LTS de kansen kunnen krijgen om door te groeien zeker met een aantal oudere kopmannen aan boord.
Veel beter nu dan ergens anders meer geld te verdienen en toch een knechtenrol te moeten vervullen.

0
Vinyakke 4 juni 2021 om 18:50

Mooi zo, dat ze de betere jongeren maar snel laten verlengen voor de grote budgetten komen aankloppen met grof geld. Uiteindelijk doet de jeugd het lang niet slecht daar, alleen de kopstukken laten het wat afweten, buiten Wellens en Ewan dan.

0
Le Blaireau FR 4 juni 2021 om 19:01

Niks overhaasten. 1 overwinning maakt nog niet dat hij naar een grotere ploeg moet. Lekker z’n ding blijven doen bij LTS. Onder het mom talent tot wasdom laten komen. Benieuwd wie ze naast de talenten zetten als Gilbert straks stopt.

0
kristofdd 5 juni 2021 om 10:17

Blij dat de ploeg kort op de bal speelt. Goed keuze van renner om zo door te groeien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone