Brent Van Moer staat voor Tourdebuut: “Je weet nooit wat mogelijk is”

Brent Van Moer staat voor Tourdebuut: “Je weet nooit wat mogelijk is”

Van Moer wil in de Tour net als in de Dauphiné voor de aanval kiezen - foto: Cor Vos

Door Yob Hillewaert
donderdag 24 juni 2021 om 20:00
Interview

Brent Van Moer staat zaterdag als een van de drie debutanten binnen Lotto Soudal aan het vertrek van de Tour. De 23-jarige Waaslander bewees vier weken terug in het Criterium du Dauphiné alvast dat hij kans heeft op ritwinst. “Ik wil af en toe in de vlucht proberen meezitten”, zegt hij aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Brent Van Moer leverde vier weken geleden in de openingsetappe van de Dauphiné een sterk staaltje af. In de heuvelachtige rit door de Auvergne-Rhône-Alpes reed hij op de laatste klim weg van zijn medevluchters. Hij hield stand en pakte de dubbelslag: ritwinst en de gele trui.

“Ik heb goed gewerkt richting de Tour”, zegt Van Moer. “Het is de bedoeling om net als in de Dauphiné af en toe in de vlucht proberen mee te gaan. Dan weet je nooit wat er mogelijk is. Op de tijdritten ga ik zeker niet focussen. Ik ga ze relatief rustig rijden, omdat er voor mij andere belangrijke doelen zijn.”

Ewan grote kopman
De focus ligt bij Lotto Soudal namelijk op de massasprints. Caleb Ewan is de grote kopman bij de ploeg. “In het begin van de sprintetappes moet ik de koers controleren. Met andere woorden: ik moet ervoor zorgen dat die dag gesprint kan worden voor de zege. Een rol in de sprinttrein heb ik verder niet.”

“Ewan is sowieso ook van plan om de Tour uit te rijden. Zeker omdat er zo veel sprintetappes zijn, op papier zijn er een zevental. Al moet de koers natuurlijk altijd gereden worden. Hij heeft in de Ronde van België bewezen dat hij ook in goeden doen is om een pittige etappe te overleven. Daar won hij de Ardennenrit, al was dat natuurlijk tegen een ander niveau van renners. Maar als hij in vorm is, kan hij veel”, besluit Van Moer.

Dit artikel delen:

12 Reacties

hjjanssen1973 24 juni 2021 om 12:38

Da’s mooi, hij heeft mediatraining gehad: “De bal is rond, fietswielen ook, dus je weet het nooit!”

0
Thijs E 24 juni 2021 om 23:25

Hij tikt inderdaad flink wat wielrennersbingo boxjes af.

0
de adelaar 24 juni 2021 om 12:43

De Gendt pakt zijn moment en de rest is voor Brent!

0
Shinzawai 24 juni 2021 om 12:45

Iedere vlakke etappe op kop voor Ewan betekent weinig energie om ook nog eens te gaan aanvallen.

0
de adelaar 24 juni 2021 om 12:49

Ewan gaat echt niet tot Parijs

0
Thoin 24 juni 2021 om 13:03

Er zijn al geruchten dat hij de Vuelta toch niet gaat doen. In dat geval rijdt hij de Tour wel uit lijkt me. Zal er ook vanaf hangen hoe snel en hoeveel hij wint. Als hij bij etappe 15 al 2 ritten heeft is de neiging om af te stappen mss groter.

0
Vinyakke 24 juni 2021 om 13:13

Heeft in het verleden nochtans al gewonnen op de Champs-Elysées. Waarom dat niet nog eens proberen? Hij kan het en wil het, ik zie het probleem niet. De vuelta zien ze daarna wel of dat nog past.

0
jsprunk 24 juni 2021 om 22:47

Ewan’s hoofddoel is de sprint in Parijs winnen. Daarnaast is er in etappe 19 nog een kans als hij zijn ploeg laat werken. Deze Tour gaat hij zich gewoon over de bergen hijsen hoor.

0
koos1 24 juni 2021 om 13:33

Ze te lezen de renner die kilometers op kop mag gaan rijden voor Ewan. Voor hem te hopen dat hij daardoor niet te kort gaat komen als hij een dag in de ontsnapping meezit.

0
lo squalo dello Stretto 24 juni 2021 om 13:45

Niet enkel Lotto zal rijden natuurlijk; FDJ zal ook vol meerijden, Declercq zal zijn kilometers wel weer maken,… Daarnaast kan hij in de tijdritten en de bergritten op spaarmodus rijden.

0
Dikke vrouw 24 juni 2021 om 13:58

Als hij de weg maar kent..

0
ProfrondeZevenbergen 24 juni 2021 om 20:47

Er zijn vast motards die het weten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone