Brand: “Uit Hulst kan je niet direct conclusies trekken voor het WK”

zondag 3 januari 2021 om 17:36
Brand: “Uit Hulst kan je niet direct conclusies trekken voor het WK”

foto: Cor Vos

Dat Lucinda Brand in de Wereldbeker van Hulst meer dan een minuut verloor op Denise Betsema, zegt nog niets over het aanstaande WK veldrijden. Dat zei de kopvrouw van Baloise Trek Lions na afloop van de cross. “Het is nog een maand naar het WK toch? Dan kun je niet direct hier conclusies uit trekken. Het is ook een heel ander parcours”, vindt ze.

Brand begon als leidster in de Wereldbeker aan de cross in eigen land, maar kwam niet in de buurt van de leiding. “Ik had niet een heel goede start”, geeft ze aan. “Ik wist dat dit een parcours voor Denise was, en ze was super. Dan heb je snel een minuut bij elkaar. Er werd van tevoren ook steeds meer wind voorspeld en dat klopte uiteindelijk ook.”

In de slotfase wist Brand zich te verzekeren van de tweede plaats. Ze hield Ceylin del Carmen Alvarado achter haar, ondanks een val in de laatste ronde. “Ik had een beetje gevecht met de sporen soms”, kan ze nog lachen. “In de laatste ronde sprong ik een gleuf in waar ik niet in wilde komen, en dan ben je gelijk je fiets kwijt. Maar ik kan zeker wel leven met die tweede plaats.”

Door haar tweede plaats is Brand wel al verzekerd van de eindzege in het klassement van de Wereldbeker. Ze is, met de cross in Overijse nog voor de boeg, niet meer in te halen door de concurrentie.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 3 januari 2021 om 17:55

Een waarheid als een koe, de enige conclusie die je voor het WK kan trekken is dat de winnares een oranje tenue aan zal hebben.

Michelangelo 3 januari 2021 om 18:50

Was ook wel een hele idiote vraagstelling van onze Belg ter plaatse.

Dit antwoord kun je dan ook verwachten.

Murcia 3 januari 2021 om 21:58

Dat klopt, dit zijn vragen die alleen een betekenis zouden kunnen hebben als het parcours van het WK precies deze omloop zou zijn en zelfs dan zijn er zoveel factoren die tot een ander uitslag kunnen leiden.

@Stijn
Eens, het enige wat je er uit kunt afleiden is de aanpak van Denise tijdens het WK want die zal hetzelfde zijn als hier en de rest van haar seizoen. Vroeg ten strijde trekken en een gaatje net als nu te slaan en dan door te kunnen trekken. Het nadeel voor haar is dat de Nederlandse suprematie zo groot is dat Lucinda, Ceylin en misschien Worst zonder problemen volle bak achter haar aan kunnen rijden omdat van de buitenlanders niemand mee kan. De anderen zullen dus niet vast komen te zitten in de ploegentactiek.

-Stijn- 3 januari 2021 om 21:36

Nu over het wk beginnen is nog te vroeg. Brand reed Betsema een week geleden ook op zoveel achterstand. Denk dat Alvarado wel net op tijd 100% gaat zijn overigens.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair