Brand tweede in Koksijde: “Zat echt op mijn limiet”

zondag 24 november 2019 om 15:28
Brand tweede in Koksijde: “Zat echt op mijn limiet”

foto: Cor Vos

Lucinda Brand kan leven met de tweede plek die zij haalde in de Wereldbeker van Koksijde. De Nederlands kampioene verloor in de slotronde de aansluiting met de uiteindelijke winnares Ceylin del Carmen Alvarado. “De vermoeidheid was echt te groot. Het is lang geleden dat ik zo kapot ben gegaan”, vertelt Brand in het flashinterview.

De renster van Telenet-Baloise is blij met haar podiumplek in de zandcross. “Het is geen discussie dat dit niet mijn grootste specialiteit is”, is Brand realistisch. “Als ik de kop kan houden, dan kan in de rechte lijn nog veel gebeuren. We waren allebei kapot, maar Alvarado had echt iets over op de technische stukken. Ik zat echt op mijn limiet.”

Europees kampioene Yara Kastelijn was de derde Nederlandse op het podium. Zij is uiterst tevreden daarmee. “Ik denk het mijn eigen fouten waren, want ik was niet heel goed. Brand viel wel in de voorlaatste bocht, maar ik had haar ook niet kunnen kloppen in een sprint. Ceylin was vandaag echt de beste. Top dat we met zo’n sterke Nederlandse generatie zijn, dan is het ook leuk om tegen elkaar te racen”, zegt Kastelijn in het flashinterview.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair