Brand trekt topvorm door: “Blij dat ik drie keer op rij win in Namen”

zondag 20 december 2020 om 14:59
Brand trekt topvorm door: “Blij dat ik drie keer op rij win in Namen”

foto: Cor Vos

Lucinda Brand is tot nu toe de grande dame van het veldrijden deze winter. Ook in de Wereldbeker van Namen wist de kopvrouw van Telenet-Baloise de zege naar haar toe te trekken, waardoor ze nog steviger leidt in het klassement. “Ik vind het echt een tof parcours”, zegt Brand in het flashinterview.

Brand mag bijna de koningin van de Citadelcross genoemd worden, want ze heeft nu de laatste drie edities gewonnen in Namen. “Ik had vandaag goede benen en ben blij dat ik er nu drie op rij win hier”, vertelt ze.

De topvorm van Brand lijkt geen einde te kennen. Om wereldkampioen te worden zal ze die vorm door moeten trekken tot eind januari. “Ik heb geen idee hoe ik dat ga doen”, lacht ze. “Dat laat ik aan mijn trainer. Alles wat ik nu win is heel mooi. Ik ga ervan uit dat ik dan een goede vorm heb. Oostende moeten we ook echt niet vergelijken met vandaag, dat is heel anders, qua indelen en kracht.”

De start van Brand in Namen was niet top. “Dat klopt, Betsema ging heel hard van start”, kijkt ze terug. “Maar ik weet dat ik in deze cross vertrouwen moet hebben in mezelf en dat het dan wel goed moet komen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

vanSpringel 20 december 2020 om 16:59

Beresterk die Brand. Toch niet de lichtste van ’t deelnemersveld dus die heeft nogal wat vermogen weggetrapt en gelopen. Chapeau !

0
Olly 20 december 2020 om 17:43

Niet de lichtste idd. Maar dat heeft alleen maar te maken met haar lengte, ze staat lekker scherp hoor.
Ik zag volgens mij een Engelse die echt wel wat teveel meedraagt

0
Apemantus 20 december 2020 om 23:41

Tuurlijk gaat ze die vorm makkelijk doortrekken tot eind januari. Is ook de beste aanpak. Beter de vorm doortrekken naar een crescendo. Overwinningen zijn goed voor het moraal en het zelfvertrouwen. Aan het begin van het seizoen in vorm zijn voor het EK, en vervolgens de druk eraf en naar een tweede piek richting het WK werken à la Alvarado en Worst, lijkt me niet de juiste aanpak in zo'n kort seizoen. Denk dat die aanpak sws uit nood geboren is en dat er bij BEIDE dames weldegelijk sprake is van een vormcrisis. Zij het bij de één wat heftiger dan bij de ander. Dus ook bij Alvarado.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone