Brand na aanvallende koers: “Je weet dat er een paar bovenuit steken”

Brand na aanvallende koers: “Je weet dat er een paar bovenuit steken”

foto: Team Sunweb

dinsdag 17 juli 2018 om 15:14

Naast Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen wist ook Lucinda Brand de Nederlandse eer hoog te houden in La Course. De 29-jarige renster van Sunweb eindigde na een bijzonder aanvallende koers als elfde in Le Grand-Bornand. “Je weet dat er een paar bovenuit steken. Als die aanvallen, ben ik gezien”, zo tekent de NOS na afloop op uit haar mond.

Lange tijd leek Brand – die ook furore maakt als veldrijdster – zelfs kans te maken op de winst, nadat ze voor de aanval koos in de afdaling van de Col de Romme. “Dat was een afdaling die me echt lag. Het plan was om daar voorsprong te pakken, zodat ik op de slotklim mijn eigen ritme kon rijden. Dat bleek ook wel.”

“Ik had eigenlijk verwacht dat ze al op de Col de Romme zouden aanvallen. Gelukkig deden ze dat niet, zodat ik niks goed hoefde te maken. Ik ben namelijk realistisch. Je weet dat er een paar bovenuit steken. Als die aanvallen, dan ben ik gezien”, aldus Brand.

La Course werd uiteindelijk beslist na een ijzingwekkende finale, na een bijzonder attractieve koers. Iets waar Brand blij mee is. “Zo rijden wij het hele jaar rond. Het is mooi om zulke bekende cols te beklimmen, met zoveel publiek langs de kant. Ik hoop dat we in de toekomst meer en meer van dit soort koersen krijgen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Arema Pro Cycling Team 17 juli 2018 om 15:30

Off topic: van Dijk van Sunweb naar Trek.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone