Bram Tankink, Wout Poels, Fietsendiefstal en de ziekenboeg na Milaan-San Remo

Bram Tankink, Wout Poels, Fietsendiefstal en de ziekenboeg na Milaan-San Remo
Door Martin van den Bosch & Ties Wijntjes
zondag 18 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de klimtalenten van Bram Tankink, fietsendiefstal bij FDJ en een pizza als pijnstiller.

Tankink vervangt Tolhoek in Catalonië

Bram Tankink is op het laatste moment alsnog opgeroepen om de Ronde van Catalonië te rijden. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo roept de 39-jarige routinier op als vervanger van Antwan Tolhoek, die vanwege knieklachten afhaakt. Tankink grapt op Twitter over zijn rol de komende week.


Wout Poels hervat training

Iets meer dan een week na zijn sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice, zit Wout Poels alweer op de fiets. De Limburger laat op Instagram weten dat hij inmiddels geopereerd is en weer fietst op zijn fietstrainer.


Van Aert: “Jammer dat die kasseistroken eruit werden gelaten”

Wout van Aert toonde zich vandaag veelvuldig in de GP de Denain. Na afloop vertelde hij tegenover Het Nieuwsblad te balen dat de geplande kasseienstroken niet werden aangedaan vanwege een inkorting van de koers. “Ik was hier om mijn Roubaix-fiets te testen. Jammer dat die kasseistroken eruit werden gelaten maar ik hoorde van jongens in het peloton die in de buurt wonen dat het echt niet te doen was, en de veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Nu kregen we echter een heel nerveuze en saaie koers”, stelt hij.

Vanwege de parcourswijziging heeft de wereldkampioen veldrijden vervolgens zijn plan veranderd. Vanaf het begin probeerde hij de koers te maken. “Maar in die koude heb je niet veel cartouches: daardoor had ik zware benen in de finale en kon ik niet meer meesprinten. Ik heb door die enorme wind een ganse koers afgezien. Toen Direct Energie versnelde, zat ik net te ver. Op die laatste strook probeerde ik wel maar de wind stond toen pal op kop en zo kan je amper verschil maken. Jammer, ik had graag meer geleerd maar het was toch weer een wedstrijddag extra en hopelijk levert dat betere benen op voor wat volgt.”


Fietsendiefstal bij FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope

Het Franse FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope is in de nacht van zaterdag op zondag bestolen. Dat meldt de Franse werkgever van de Nederlandse dames Rozanne Slik en Moniek Tenniglo op Facebook. Ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen verdwenen afgelopen nacht de fietsen uit de vrachtwagen van de ploeg. Het team verbleef in Italië ter voorbereiding op de Trofeo Alfredo Binda. Met dank aan hulp van andere ploegen konden zij alsnog van start gaan.


Sevilla aangevallen en beroofd van fiets in Colombia

Oscar Sevilla is zondagochtend tijdens een training in Colombia aangevallen door vijf mensen. De vijf hebben zijn fiets, helm en bril gestolen. Door de aanval heeft hij tevens zijn pols gebroken. “Vijf jonge mensen zijn hem te lijf gegaan, duwden hem en sloegen hem in elkaar. Op de hoek van de straat stond een taxi op hen te wachten en ze hebben zijn fiets meegenomen. Hij baalt enorm want een dergelijke blessure blessure kost altijd even om te herstellen en hij zou bijna naar Spanje afreizen voor een wedstrijd”, vertelt Sevilla’s vriendin in gesprek met radio station Caracol.


Pizza-time voor Simon Clarke

Milaan-San Remo verliep voor Simon Clarke anders dan verwacht. De 31-jarige Australiër van EF Education First kwam onderweg ten val en brak daarbij drie wervels. Een pizza in de ambulance zorgde desalniettemin voor een big smile op zijn gezicht


Turgis breekt sleutelbeen bij valpartij in Milaan-San Remo

Ook Anthony Turgis is een van de vele slachtoffers van Milaan-San Remo. De Fransman was in de slotfase betrokken bij de valpartij van Mark Cavendish. De coureur van Cofidis reed dicht achter de Brit en kon hem niet meer ontwijken. Hij kwam daardoor hard ten val op zijn linkerschouder. Turgis heeft daardoor zijn linker sleutelbeen gebroken en zal dus enige tijd niet kunnen koersen.


Blaak: “De tweede plek was vandaag het hoogst haalbare”

Chantal Blaak sprintte vandaag naar een tweede plek in de Trofeo Alfredo Binda, voor Marianne Vos. De wereldkampioene is tevreden over haar prestatie, vertelt ze op de website van haar ploeg. “Ik ben zeker tevreden. Het is niet erg dat ik Kasia (Katarzyna Niewiadoma, red.) niet kon volgen op de beklimming. Het beste wat ik vandaag kon doen was de tweede plek behalen en dat heb ik gedaan, dus ik ben blij”, stelt ze. “We reden allemaal sterk vandaag. In de finale zaten we met drie rensters in een groep van dertien, dat is echt heel goed. Het feit dat die groep zo klein was zegt genoeg. Het was zwaar en de regen en kou hebben ons echt afgemat.”


Evenepoel wint Guido Reybrouck Classic

Remco Evenepoel heeft zijn tweede zege van dit seizoen geboekt. Hij heeft de Guido Reybrouck Classic op zijn naam geschreven, een koers voor junioren. De 18-jarige Belg zat in een vroege vlucht van dertien man. In de eerste van vier lokale ronden was de kopgroep in verschillende groepjes uiteen gevallen. In de voorlaatste ronde begon Evenepoel aan een solo die hij met succes wist af te ronden. Axel van der Tuuk eindigde als tweede, voor Ilan Van Wilder. Evenepoel zit pas sinds april 2017 op de fiets maar staat te boek als groot talent. Hij heeft voor volgend jaar al een contract bij Hagens Berman Axeon. 

Dit artikel delen:

11 Reacties

Tuubke 18 maart 2018 om 20:13

Wat een bizarre tijdverschillen bij die Guido Reybrouck Classic. Nummer 2 op meer dan 3 minuten en nummer 10 op meer dan 6 minuten. En dat op een biljartvlak parcours. Die piepjonge lichtgewichtjes moeten wel heel veel last van de wind hebben gehad.

0
Wheely 18 maart 2018 om 20:16

Wat een rotervaring voor Sevilla! Bah

0
zipp404 18 maart 2018 om 20:34

Offtopic: Op de foto boven het artikel rijd Anthony Turgis op een Ridley met 100% sokken. Cofidis heeft, zo ver ik weet, nooit een contract gehad met deze merken?

0
WernerFranke 18 maart 2018 om 20:50

Nieuws kort: W52 verliest een rittenkoers in Portugal, 65 renners doen op bizarre en onverklaarbare wijze beter dan Alarcon.

0
Piet Lut 18 maart 2018 om 20:59

Goh Tankink vervangt Tolhoek? Wat een verrassing…not

0
Mwielerfan 18 maart 2018 om 22:42

Moeten jullie ook altijd aan van echelpoel denken bij evenepoel.

0
LutsenkoFan 18 maart 2018 om 22:47

Remco Evenepoel… De jongen die even kwam kijken of wielrennen iets voor hem was en gelijk klassiekers wint..

0
Mbogers 18 maart 2018 om 22:51

Wat een super talent die evenepoel

0
Hoebele 18 maart 2018 om 23:59

Helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt in Colombia… Hoop een snel herstel voor Sevilla

0
Sebas 19 maart 2018 om 09:49

Ze hebben hun eigen Poelleke nu! Hah, hij rijdt ook echt 3 minuten bij de rest weg .. Dat gaat nergens over. Benieuwd of deze jongen stappen Blijft zetten.

0
Jean Dumas 19 maart 2018 om 10:53

Als je die valpartijen ziet en de oorzaken (vluchtheuvels en bijbehorende obstakels terwijl peloton op hoge snelheid is) is het wel aardig op de grens en erover allemaal.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone