Bram Tankink baalt van slechte ploegentijdrit

maandag 13 juli 2015 om 10:22
Bram Tankink baalt van slechte ploegentijdrit

foto: Sirotti

Bram Tankink heeft gisteren weinig plezier beleefd aan de ploegentijdrit. De renner van LottoNL-Jumbo kon al snel het tempo niet meer volgen van zijn ploeggenoten. “Ik kwam echt niet vooruit, het was dramatisch wat mij betreft”, zei Tankink tegen de NOS.

“Ik heb er echt een schuldgevoel over, het is echt zwaar balen. Ik heb nog nooit moeten lossen in een ploegentijdrit”, zei hij teleurgesteld. Een van de oorzaken van de slechte tijdrit is een blessure waarmee Tankink kampt. De renner heeft last van een zogenaamde ‘derde bal’. “Op zo’n tijdritfiets zit je dan ook helemaal niet lekker. Ik kijk uit naar de rustdag, dat geeft mijn zitvlak weer wat meer rust.”

De slechte tijdrit van Tankink en Ten Dam (door een schakelfout) leidde tot kritische reacties van kopman Robert Gesink en Jos van Emden. “Ze hebben wel een punt, maar ze weten ook dat we het niet expres doen. Je mist wel twee schakels in de lijn. Het is misschien niet handig om dat tegen een journalist te zeggen, maar ik kan ze dat niet meer kwalijk nemen. Iedereen baalt en dan zeg je wel eens zoiets”, aldus Tankink.

Dit artikel delen:

37 Reacties

Kingstown 13 juli 2015 om 10:28

Edit redactie: aangepast

0
Brummel 13 juli 2015 om 10:34

Edit redactie: aangepast

0
Gavia 13 juli 2015 om 10:36

Mooi om te zien dat Robert Gesink de absolute kopman is. Nog beter om te zien dat Robert Gesink ook als absolute kopman naar buiten komt. Misschien niet altijd even handig, maar het vertrouwen dat hij uitstraalt naar de pers en naar zijn eigen ploeg geeft de Nederlandse wielerfan veel moed.Hopelijk laat hij het ook daadwerkelijk zien de komende weken.

0
Kwouter 13 juli 2015 om 10:48

Gesink was ook niet van plan om het te melden aan de NOS, maar die trokken het gemakkelijk uit hem.

Gesink begon met dat het wel goed ging en geen plek vond wat beter kon, maar daarna begon hij er toch over. Sporza die lieten ook mooi zien hoe het achter de schermen bij de bus eraan toe ging. (gebeurde niet veel bijzonders), maar toch weet Sporza altijd de goede plek te vinden.

0
xistnc 13 juli 2015 om 10:56

Tussen Rotterdam en Neeltje Jans moest Robert al anderhalve minuut inleveren, wat Bram wellicht had kunnen vermijden als hij zich niet onnodig had laten uitzakken om (als zoveelste man) Wilco bij te staan. Daar komt nu zeker een halve minuut bij.

Die twee minuten krijgt Gesink niet meer terug. Uiteindelijk zal hij daar de Tour of een podiumplek niet op verliezen, maar ze kunnen toch doorwegen. Hopelijk worden hier in de bus en het hotel toch iets hardere woorden over gesproken dan de relatieve rust die naar buiten wordt uitgestraald. Waarbij die rust van Gesink overigens een goed teken is. En ach, hij heeft immers al veel erger meegemaakt in grote ronden.

0
ti-raleigh 13 juli 2015 om 11:01

Gesink had zijn mond moeten houden tegen de pers en in de bus Tankink en Ten Dam ‘verrot’moeten schelden, als hij dat nodig vond. Dat doet een echte kopman namelijk. Die beschermt zijn knechten en neemt het voor ze op tegenover de ‘grote boze wereld’. Nu heeft hij Tankink, maar vooral Ten Dam publiekelijk afgevallen en dat vinden ze niet leuk. Ze gaan er heus niet beter van knechten/fietsen, zeg maar. Dus al met al, niet erg sterk van Robert. En wat Brammetje betreft. Zal lastig worden met zo’n blessure. Die geneest niet op een rustdag. Vrees het ergste voor hem.

0
Fernandi 13 juli 2015 om 11:08

De lichaamstaal van Ten Dam en Tankink in dat sporza filmpje zegt eigenlijk alles.

0
krypton 13 juli 2015 om 11:08

Gesink heeft niets verkeerd gezegd. Hij heeft juist meerdere keren aangegeven dat die jongens het ook niet expres doen, maar het is niet gek dat hij gewoon aangeeft wat er is gebeurd én er van baalt.

0
ti-raleigh 13 juli 2015 om 11:11

@ krypton
Ja, dat is ook waar. Maar toch had hij het iets tactischer kunnen aanpakken en dit binnenskamers bespreken. Want Tankink en Lau zijn er blijkbaar toch niet blij mee. Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is.

0
Koel 13 juli 2015 om 11:25

Uitstekend wat Gesink doet, er staat geen jongetje meer maar een zelfverzekerde volwassen vent, die in nette bewoordingen zijn ongenoegen laat blijken, prima!

0
Di_Rossi 13 juli 2015 om 11:49

Als het klote is dan is het klote. Uitstekend dat Gesink hier wat over zegt in nette bewoording. Iedere wielervolger kon zien dat het niet lekker liep in het begin. Gesink maakt een uitstekende indruk deze tour, iets zegt me dat dat komt omdat het thuisfront eindelijk ook eens goed gaat.

0
Bertvd 13 juli 2015 om 11:49

Allemaal zwaar overtrokken, gezien de reactie van Gesink op Twitter:
https://twitter.com/RGUpdate

“Waardeloos stuk met verdraaide uitspraken: Gesink baalt van geklungel Ten Dam in ploegentijdrit (via @NUnl) http://nu.nl/wielrennen/4086953/gesink-baalt-van-geklungel-dam-in-ploegentijdrit.html …”

0
Roberto 13 juli 2015 om 11:57

@ti-raleigh
Kijk even het interview met Gesink terug. Hij deed het heel netjes en viel zijn ploeggenoten niet af. Hij gaf zelf ook aan het al met hen besproken te hebben.
Sommigen (en vooral media) blazen dit weer op, net als bv. de telegraaf met: “Gesink baalt van Ten Dam”. Slaat helemaal nergens op..

Ik vind het wel heel typisch dat de TLJ ploeg altijd wordt weggezet als “braaf” en “gepamperd”, maar als ze zich uitspreken ook weer commentaar krijgen.
Het is echt nooit goed wat ze doen.

0
rahimns 13 juli 2015 om 12:04

@Roberto daar zat ik net aan te denken, nog niet zo lang geleden viel iedereen erover als men weer kwam met ’tevreden’ en nu is het idd weer niet goed. Ik denk zelf dat Robert niets verkeerd heeft gezegd en gewoon zijn gevoelens verteld, eerlijk en open. En het daarnaast ook gewoon opneemt voor zijn ploeggenoten en ook duidelijk aangeeft dat hij ook wel begrijpt dat ze dit niet expres doen. Je ziet ook echt aan de lichaamstaal van Ten Dam dat hij ook echt baalt en bij Sporza ook ziet dat hij meteen naast Gesink gaat zitten om het erover te hebben. Deze jongens kennen elkaar al heel lang en dat gaat gewoon goed komen. Mooie beelden trouwens bij Sporza.

0
Wielerfan1987 13 juli 2015 om 12:07

@Rahimns, ik heb gezocht naar beelden waar jullie naar verwijzen, maar kan ze op de sporza site niet vinden.

Kun je mij een zetje in de goede richting geven?

0
Sephiroth 13 juli 2015 om 12:08

Tis goed dat ze er geen doekjes om winden. Slappe media uitspraken zijn er al genoeg. Jammer dat de media het blijkbaar niet juist overbrengt. EN ach dat komt wel goed, daarvoor zijn ze allemaal nuchter genoeg volgens mij, en te ervaren.

0
Roberto 13 juli 2015 om 12:13

@wielerfan
Hier het interview met Gesink en filmpje Sporza

0
ti-raleigh 13 juli 2015 om 12:16

@ roberto/rahimns
Ik heb de beelden wel gezien (niet van Sporza).
Maar helemaal opgelost is het blijkbaar nog niet, want anders komt Tankink er niet op terug. Want hierboven zegt hij dus dat hij het onhandig vindt dat Gesink het tegen een journalist heeft gezegd. En eerlijk gezegd ik ook, maar meer ook niet. Nogmaals, niet groter maken dan het is. Ze zullen dit heus wel intern kunnen oplossen.

0
Roberto 13 juli 2015 om 12:19

@ti-raleigh
In ‘Bellen met Bram’ wordt hem er naar gevraagd, dus dan wordt hij ‘gedwongen’ er op terug te komen.

0
Huubi 13 juli 2015 om 12:21

Prima reactie Gesink en natuurlijk baalt Tankink hiervan. Verder is er niets aan de hand natuurlijk

0
horsm 13 juli 2015 om 12:21

Opvallend trouwens dat Nu.nl de kop van het stuk heeft veranderd na de tweet van Gesink. Nu is het “Gesink had gehoopt op verrassing…” Dat dekt de lading van zijn woorden beter.

Telegraaf blijft bij “Gesink baalt van Ten Dam,” – maar goed, Kerckhoff’s stukjes drijven al jaren op ’t afzeiken van Rablabellotto.

0
xistnc 13 juli 2015 om 12:25

Wat een mooie beelden van Sporza. Vooral de overgang van het beeld met Laurens en Bram samen bij Mathieu direct naar een beeld met Laurens bij Robert, schitterend.

Al vrees ik dat Merijn zijn 'kom op, kom op, kom op' hier nog wel een aantal jaar terug zal horen ;)

@horsm
Kerckhoffs zoekt het vooral in uitvergroten en opblazen, wat inderdaad in veel gevallen neerkomt op afzeiken. Maar na de tijdrit in Utrecht klonkt het opeens 'Gaat LottoNL de ploegentijdrit winnen?'.

0
Koel 13 juli 2015 om 12:25

@horsm – 13 juli 2015 om 12:21
"Kerckhoff’s stukjes drijven al jaren op ‘t afzeiken van Rablabellotto."

Wat Gesink er niet van weerhoud om daar, middels een column, een paar centen bij te verdienen….
Kranten "scoren" nu eenmaal met "headlines", WF ook, dus het zal allemaal wel meevallen…!

0
sooike 13 juli 2015 om 12:27

Niks mis met dat verhaal van Gesink. Kopman-waardige reactie. In feite laat hij zich niet verleiden door de wat dwingende vraagstelling van de NOS-reporter die hoorbaar uit was op een primeurtje van een ruzie in de TLJ-bus. Gesink neemt zijn ploegmaten in bescherming en laat zelfs doorschemeren dat er al goede voornemens zijn gemaakt voor de rest van de Tour. Hij zegt niets verkeerds, had dit ook helemaal binnenskamers moeten houden.
Wat mij wel opvalt is dat hij meer relaxed oogt dan ik hem ooit heb gezien. Niet klagen, geen excuses, realistisch reageren op de vraagstelling, ontspannen, bijna vrolijk. Daaruit zou je kunnen afleiden dat hij de komende “bergdagjes” ons gaat verrassen. Ik ben wat voorzichtig, maar ben wel een beetje trots dat hij naar de mediatips van me heeft geluisterd. Ik ben wel erg benieuwd hoe hij en Mollema zich gaan manifesteren. We lijken twee mooie weken voor de boeg te hebben.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone