‘Brailsford doet stap terug bij INEOS Grenadiers, Ellingworth nieuwe teammanager’

dinsdag 21 september 2021 om 10:48
‘Brailsford doet stap terug bij INEOS Grenadiers, Ellingworth nieuwe teammanager’

Dave Brailsford - foto: Cor Vos

Dave Brailsford, die al sinds de oprichting van de ploeg in 2010 teammanager is van INEOS Grenadiers, doet volgens onze collega’s van Tuttobiciweb binnenkort ‘een stap terug’. Brailsford zou de leiding overnemen van het overkoepelende INEOS Sports, terwijl Rod Ellingworth zal doorschuiven en vanaf komend seizoen zal opereren als teammanager van de Britse wielerploeg.

Zowel Brailsford, Ellingworth als INEOS Grenadiers waren niet bereikbaar voor commentaar, al doet de Britse formatie het nieuws af als ‘speculatie’. Tuttobiciweb is echter stellig en schrijft dat Brailsford na twaalf intensieve jaren afscheid neemt als teammanager en binnenkort de sportieve lijnen zal uitzetten binnen INEOS Sports. De sporttak binnen chemiebedrijf INEOS is onder meer hoofdsponsor van Formule 1-team Mercedes en eigenaar van voetbalclubs FC Lausanne-Sport en OGC Nice.

Einde van een ‘tijdperk’? 
Het is nu aan Ellingworth om grote schoenen te vullen, aangezien INEOS Grenadiers zeer succesvol was onder de vleugels van Brailsford, die de laatste jaren kampt met een fragiele gezondheid. De Britse formatie won sinds de oprichting in 2010 maar liefst zeven keer de Tour de France en was ook meerdere keren succesvol in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Dit seizoen staat de zegeteller op 32 stuks, met de Giro-zege van Egan Bernal als voorlopige hoogtepunt. De Tour draaide dit jaar echter wel weer uit op een teleurstelling.

Ellingworth was in het verleden betrokken bij de oprichting van Team Sky en als performance manager medeverantwoordelijk voor de sportieve prestaties van de ploeg. De Brit vertrok in 2019 naar Bahrain Victorious om daar manager te worden, maar was dit seizoen als Director of Racing alweer werkzaam voor INEOS Grenadiers.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 21 september 2021 om 10:52

Zat er al een tijdje aan te komen.

Natte spons 21 september 2021 om 10:52

Geen stapje terug dus, maar een stapje omhoog.

Martijn Arensman 21 september 2021 om 18:30

Dit is ook duidelijk een stap vooruit:
https://www.instagram.com/p/CUC1y7zIiD5/?utm_source=ig_web_copy_link

KnightBiker 21 september 2021 om 11:00

Niet duidelijk IDD of het een effectief een promotie is, of een stapje terug, maar gezien zijn recente medisch verleden is een stapje terug heel begrijpelijk en blijft tegelijkertijd zijn ervaring behouden.

Turtlehead 21 september 2021 om 11:13

Is dit de organisatorische verbetering die voor de ploeg nodig is? Zou de onregelmatige aanwezigheid van The big Boss dan zó verstorend hebben gewerkt? Ik ben benieuwd…

zietemgaan 21 september 2021 om 11:17

Niettemin, vraag is of de nieuwe mayonaise gaat pakken (om een oud Vlomsch gezegde te gebruiken). Dit jaar was het niet optimaal, ok in de uitslagen, maar er waren toch veel misverstanden en random opgestelde ploegen, alsof louter het geld wel voor succes zou zorgen. Was Ellingworth daarvoor verantwoordelijk? Kortom, wat was de absolute waarde van niet enkel Portal maar ook Brailsford voor het succes van de ploeg? Ik heb het idee dat beiden een hele grote bijdrage hadden en dat een nieuw management eerst nog gaat moeten zoeken … niet naar geld maar naar mayonaise die wél pakt ;)

Drossard Kudus 21 september 2021 om 11:32

Klinkt een beetje als een CEO –> Raad van Bestuur/Adviseur achtige move. Wellicht dat het minder intensief zal zijn voor Brailsford, iig qua reizen denk ik

Scott Sunderland 21 september 2021 om 11:40

Ellingworth is de reden dat Rohan Dennis mot kreeg bij INEOS dit jaar en weg wilde, zegt men. Ellingworth kwam in 2021 terug vanaf Bahrein en Bahrein & Dennis was niet bepaald een succes qua samenwerking.

De Cabybara van de Conradkade 21 september 2021 om 14:06

Mocht Bernal daar weg gaan dan zie ik niet meteen iemand die met Pogacar en Roglic kan wedijveren. Het winnen van een andere grote ronde kan zelfs lastig gaan worden.

jooprioolpijp 21 september 2021 om 16:20

Is daar sprake van dan? Bron?

Headlines

Materiaalzone

Populair