Brailsford denkt niet aan vertrek bij Sky

Brailsford denkt niet aan vertrek bij Sky

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 10 maart 2017 om 14:15

Dave Brailsford heeft geen moment gedacht aan een vertrek bij Sky. Dat heeft de ploegbaas gezegd in een interview met Cyclingnews en Cycling Weekly. “Ik ben mij niet aan het verstoppen. Het gaat goed en ik heb vertrouwen in het team”, zegt hij.

“Ik ga niet stoppen”, aldus Brailsford, die op bezoek is bij zijn ploeg in Tirreno-Adriatico. “We zijn hier om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en dat op de juiste manier te doen. Dat is mijn eerste zorg en daar denk ik nu over na. Ik ben teleurgesteld in het feit dat iets uit het verleden ons blijft achtervolgen. De renners van nu worden steeds geconfronteerd met een zaak waar ze niets mee te maken hebben. Ik vind het jammer dat zij dat moeten doen. Maar anderzijds moeten we ook door.”

Meerdere renners plaatsten afgelopen week op sociale media berichten dat zij achter Brailsford staan. Opvallend was dat de absolute kopman Chris Froome niet van zich liet horen. Van een slechte band is geen sprake, zegt Brailsford. “We hebben een goed gesprek gehad, that’s it.”

Geraint Thomas stak zijn manager wel een hart onder de riem, maar gaf ook af op de rol van de media in de recente ontwikkelingen van het mysterieuze pakketje rond de persoon van Bradley Wiggins. “Ik heb geen klachten over de media”, zegt Brailsford. “Zij doen hun werk, net als de Britse Anti-Doping Autoriteit (UKAD). Als er een issue is, op welk moment dan ook, dan moeten jullie de feiten achterhalen. Pas als je die feiten hebt, kan je vaststellen of er een overtreding begaan is.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

nickdt 10 maart 2017 om 14:16

Iets met boter en een hoofd.

klootje kriekeljon 10 maart 2017 om 14:23

Iets met pluche en geil.

Magikdatzeggen 10 maart 2017 om 14:28

Iets met rook en vuur.

ShortsNL 10 maart 2017 om 14:36

Iets met UK en postbezorging.

Jacco van Stierop 10 maart 2017 om 14:41

Iets met hoogmoed en val.

Laatste man 10 maart 2017 om 14:44

Iets met bunker en taas.

Reynaerde 10 maart 2017 om 14:49

Begrijpelijk. Wanneer Dave het even niet meer ziet zitten, weet het medische team van Sky daar wel raad mee. Vast nog wel een paar pillen te vinden die over waren/verkeerd afgeleverd waren/voor de schoonmoeder van de mechanieker waren (doorhalen indien nvt) en Dave is weer helemaal het mannetje.

Thijs E 10 maart 2017 om 14:51

" Als er een issue is, op welk moment dan ook, dan moeten jullie de feiten achterhalen. Pas als je die feiten hebt, kan je vaststellen of er een overtreding begaan is.”

En laat hij nou net een enorm rookgordijn optrekken rond de feiten.
Quote van Brailsford in Cyclingnews:
"On a personal level, I’ve been through a lot over the years and it’s important to make sure that you can look at yourself and say that there has been no wrong doing. I’m confident of that.”

Dat is toch weer iets anders dan zeggen dat er niks gebeurd is. Hij formuleert het allemaal erg politiek

Spinergy 10 maart 2017 om 15:03

lekker transparant ook…
gezien zijn haardracht zal die ‘verkeerd geleverde’ testosteron ook wel voor hem zijn geweest..

vlek 10 maart 2017 om 15:11

De renners van nu als slachtoffer van het verleden. Oud verhaal, maar in deze variant wel heel opmerkelijk natuurlijk. De verbindende factor tussen die ‘oude zaak’ en de renners van nu is namelijk degene die de woorden hier uitspraakt, de eindverantwoordelijke voor alles wat toen fout is gegaan.

schipperaar 10 maart 2017 om 15:18

Dat mist serieuze pakketje wat in het holst van de nacht op kousevoeten het hotel binnen sloop gaat steeds meer een eigen leven leiden lijkt het.
Meester in het verdraaien, geen slechte band en een goed gesprek, hoe kunnen we dat achterhalen?

rahimns 10 maart 2017 om 16:58

Zou je als sponsor gewoon niet eieren voor je geld kiezen en gewoon eisen dat hij opstapt… vreemd dat men vanuit daar er blijkbaar zomaar mee akkoord gaat dat hij blijft zitten.

jooprioolpijp 10 maart 2017 om 17:14

Dit lijkt me de crux: ‘Pas als je die feiten hebt, kan je vaststellen of er een overtreding begaan is’. Kortom, hij gelooft niet dat de media er in gaan slagen de feiten boven water te krijgen. Dat kan uiteraard van allerlei oorzaken hebben.

Hier het bronartikel dat nog wel wat meer voer voor close reading geeft:
http://www.cyclingnews.com/news/dave-brailsford-says-he-will-not-quit-team-sky/
Je hoeft niet eens close te readen om te lezen dat Froome niet ‘niet van zich liet horen’ maar gewoon weigerde te tekenen.

Headlines

Materiaalzone