Bradley Wiggins meldt zich af voor Abu Dhabi Tour

vrijdag 14 oktober 2016 om 08:54
Bradley Wiggins meldt zich af voor Abu Dhabi Tour

foto: Sirotti

Bradley Wiggins zal niet van start gaan in de Abu Dhabi Tour. De organisatie van de meerdaagse door het oliestaatje kondigde de komst van olympisch baankampioen groots aan, maar de Brit heeft besloten thuis te blijven. Als reden geeft hij op zijn voorbereiding op de Zesdaagse van Londen niet in gevaar te willen brengen.

Wiggins kwam onlangs in opspraak nadat zijn medische gegevens waren gelekt door hackersgroep Fancy Bears. De deelname aan de Abu Dhabi Tour was al opmerkelijk omdat de 36-jarige renner eerder had duidelijk gemaakt dat de Tour of Britain, in september, zijn allerlaatste race op de weg zou zijn.

Een vertegenwoordiger van de Brit legt aan Cyclingnews uit dat hij weliswaar op de voorlopige deelnemerslijst stond, maar in feite nooit van plan was daadwerkelijk te starten. Hij wil zijn voorbereiding op de Zesdaagse van Londen, die 25 oktober start, niet in gevaar brengen. Een maand later zal hij tijdens de Zesdaagse van Gent zijn carrière afsluiten.

De organisatie van de Abu Dhabi Tour laat weten “verrast en teleurgesteld te zijn vanwege uiteenlopende verhalen in de media over Bradley Wiggins en de Abu Dhabi Tour.” Zij zouden vorige week nog een voorlopige startlijst van Team Wiggins hebben ontvangen waarop zijn naam prijkte. “Zoals dan gebruikelijk is hebben wij hotelkamers en vluchten gereserveerd op naam van Bradley Wiggins en zijn gezelschap”, aldus RCS Sport, de organisator van de Abu Dhabi Tour.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Piet Lut 14 oktober 2016 om 08:57

Dit is al zo vaak gebeurd dit jaar. Wiggins gebruikt zijn naam en status om zijn ploeg ergens aan de start te krijgen met belofte dat hijzelf ook start en meldt zich dan op het laatste moment af

Romāns Vainšteins 14 oktober 2016 om 09:00

Wiggo ist schluss

Koersmaniak 14 oktober 2016 om 09:08

Hij had beter gezegd dat hij aan de cortisone zit en daardoor niet mag koersen.

Lalsacien 14 oktober 2016 om 09:13

Boze tongen…..

Baukema Tomoulin 14 oktober 2016 om 09:28

“maar in feite nooit van plan was daadwerkelijk te starten”.

Wel erg lullig en niet erg chic. Kunnen ze die titel ‘Sir’ niet weer afnemen? Of veranderen in Bastard? Dat allitereert ook nog

batchieboy 14 oktober 2016 om 09:37

Ik vind dat Sir toch al nergens op slaan en zou het dan ook nooit gebruiken voor hem.

Spinergy 14 oktober 2016 om 09:53

Veel pollen in de lucht in Abu Dhabi in deze tijd van het jaar.

Vlugge 14 oktober 2016 om 09:56

@batchieboy
Deze titel wordt vergeven aan mensen die een voorbeeld zijn voor anderen of iets uitzonderlijks hebben gepresteerd. Wiggins heeft zes wereldtitels op de baan, vier keer olympisch goud op de baan. Podium Ronde van Spanje, Podium Tour, Tour gewonnen, Olympisch goud op de tijdrit (weg). Er zijn weinig sporters te noemen te noemen die een groter uithangbord voor hun sport zijn. En dan laat ik alle zilveren en bronzen medailles op de mondiale toernooien nog even buiten beschouwing.

Ja, leuk dat hij nu 'in verband wordt gebracht met… '. Maar dat is achteraf geklets, daar had destijds niemand het over. Daarnaast lijkt het erop alsof hij niets illegaals gedaan heeft.

ikbenprocycling 14 oktober 2016 om 10:19

B'stard dan (remember Alan ?)

Baukema Tomoulin 14 oktober 2016 om 11:22

@Vlugge: dat hij de titel mag hebben voor zijn prestaties lijkt me prima. Maar dit sociaal gedrag (en zoals Piet Lut zegt doet hij dit vaker) is niet echt ‘gentleman like’. Het grenst aan valse voorlichting en zwendel wat mij betreft.

Polleke 14 oktober 2016 om 12:35

Lees : Wiggo heeft geen zin in lastige vragen….

Djoop 14 oktober 2016 om 13:10

^dus dat.

Opvallend dat iedereen over Wiggo zeikt, maar bijna niemand over de organisatie die het allemaal mogelijk maakte.

TykkeThor 14 oktober 2016 om 13:37

Van pollen heb je daar in ieder geval geen last.

WillieCentoUno 14 oktober 2016 om 14:38

Dat dachten ze van Armstrong in die tijd Vlugge…..o wacht.

Velominatus 15 oktober 2016 om 10:24

@Djoop inderdaad! Ik vermoed dat de Abu Dhabi Tour organisatie dit al lang wist, maar het ook voor de publiciteit wel handig vond om een naam als Wiggins op de startlijst te hebben. Daar naast kan ik weinig medelijden hebben met dit soort wannabe koersen van omhoog gevallen oliesjeiks.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair