Boy van Poppel met Trek Factory Racing naar Giro d’Italia 2014

zondag 4 mei 2014 om 08:45
Boy van Poppel

foto: Sirotti

Trek Factory Racing heeft de negenkoppige selectie voor de Giro d’Italia bekend gemaakt via haar website. De Kroaat Robert Kiserlovski en de Italiaan Giacomo Nizzolo zijn de kopmannen van de Amerikaanse ploeg. Met Boy van Poppel (26) neemt Trek één Nederlander mee.

Kiserlovski is de leider van de ploeg als het gaat om het algemeen klassement. De Kroatische nationaal kampioen heeft Julian Arredondo en Riccardo Zoidl aan zijn zijde. Sprinter Nizzolo krijgt in de strijd om de massasprints hulp van de ervaren Danilo Hondo, Boy van Poppel, Fabio Felline en Eugenio Alafaci. De Japanner Fumiyuki Beppu maakt de selectie compleet.

”Mijn droom is top vijf”, zegt ploegleider Adriano Baffi. ”Maar dat is mijn droom. We moeten ook realistisch zijn en dan is een top tien plaats beter. We gaan voor top tien, top vijf zou fenomenaal zijn. We gaan voor een ritzege, een top tien-plek in het klassement en we willen een rol spelen in het ploegenklassement.”

Vorig jaar, toen nog RadioShack-Leopard, was Robert Kiserlovski de beste man in het algemeen klassement op een vijftiende plek. Giacomo Nizzolo behaalde in de rit 13 een tweede plek. Het was de enige podiumplaats voor de Amerikaanse formatie in de Giro van 2013.

Selectie Trek Factory Racing voor Giro d’Italia 2014
flag-it Eugenio Alafaci
flag-co Julian Arredondo
flag-jp Fumiyuki Beppu
flag-it Fabio Felline
flag-de Danilo Hondo
flag-hr Robert Kiserlovski
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-nl Boy van Poppel
flag-at Riccardo Zoidl

Selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale, Androni Giocatolli-Venezuela, Astana Belkin, BMC Racing Team,Cannondale, FDJ.fr, Giant-Shimano, Lotto-Belisol, Neri Sottoli, Team Colombia, Team Sky

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair