Boy van Poppel in selectie Trek voor Giro d’Italia
woensdag 6 mei 2015 om 17:34

Boy van Poppel in selectie Trek voor Giro d’Italia

Boy van Poppel heeft zoals verwacht een plaatsje gekregen in de definitieve selectie van Trek Factory Racing voor de Giro d’Italia. Het wordt voor de 27-jarige Nederlander zijn tweede opeenvolgende deelname aan de eerste grote ronde van het jaar. Vorig jaar reed hij de Giro uit op de 131e plaats.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van Poppel zal de komende weken vooral moeten rijden in dienst van de Italiaan Giacomo Nizzolo, die zal worden uitgespeeld in de massasprints. Voor het klassement neemt Trek geen uitgesproken kopman mee naar Italië, maar met het oog op dagsucces mag van een renner als Fabio Felline wel het nodige verwacht worden.

De andere Nederlandse Trek-renners, Bauke Mollema en Danny van Poppel, doen niet mee aan de Giro. Mollema richt zich volledig op de Tour de France.

Selectie Trek Factory Racing voor Giro d’Italia
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-it Eugenio Alafaci
flag-jp Fumiyuki Beppu
flag-it Marco Coledan
flag-it Fabio Fellini
flag-pt Fabio Silvestre
flag-nl Boy van Poppel
flag-be Kristof Vandewalle
flag-au Calvin Watson

 
18 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2015
En ik dacht dat Lotto Jumbo een matige selectie had, maar dit is wel heel slecht zeg. Enkel Nizzolo die enig niveau heeft.
6 mei 2015
Felline is natuurlijk ook geen koekenbakker.
6 mei 2015
Het is logisch dat Nizzolo dit jaar de puntentrui wint want Bouhanni is er dit jaar niet bij.
6 mei 2015
Misschien voor een ritje, maar verder is er niet veel te verwachten van Trek. Lijkt erop dat alle 'klimmers' met Mollema naar de tour gaan, dan kan de tourploeg weleens een best sterke ploeg worden.
6 mei 2015
@Timocycling, ok ze hebben geen klimmers, maar een matige selectie? Met Nizzolo en Felline gwn 2 toppers aan de start die ritten kunnen winnen, wat duidelijk het doel is voor trek. @redactie, Fabio Fellini moet zijn Felline
6 mei 2015
Nizzolo was de laatste jaren dichtbij een ritwinst, maar het was iedere keer net niet. Ik gun hem wel een zege, al is er wel hevige concurrentie van andere spurters. Felline kan waarschijnlijk in het middengebergte een ritzege boeken en zal wel veel gaan aanvallen. Had toch wel gehoopt op een type als Zoidl/Zubeldia die hier misschien top 15 kan rijden. Verder is het wel een zwakke selectie..
6 mei 2015
@koos1 Mollema, Zubeldia, Schleck en Arredondo. Misschien ook Cancellara dus dan heb je al een sterk blok.
6 mei 2015
@Pirazzi Het parcours bekeken zie ik eerder een type Matthews/Lobato de puntentrui winnen, er zijn maar 4 echte vlakke ritten en Nizzoli is niet echt een klimmer.
Kijk toch ook wel uit naar Silvestre. Vandewalle wellicht in de tijdrit en verder een prima treintje voor Nizzolo. De tourploeg gaat op deze manier inderdaad wel ijzerstek worden.. Mollema, Schleck, Zubeldia, Arredondo, Popovich, Zoidl, Jungels, Cancellara en Bussche kon dat wel eens worden.
6 mei 2015
Ja Javier, het parcours bekeken en van de website van Etixx:
Quote:
Giro d'Italia, the 3,486km opening Grand Tour of the 2015 season, starts on Saturday, May 9th, and ends on Sunday, May 31st. There is one individual time trial, one team time trial, seven sprint stages, five medium mountain stages, three medium mountain stages with a summit finale, and four high mountain stages with a summit finish.
7 sprint etappes dus en misschien eindigen ze niet alle 7 in een massasprint maar toch wel meer dan 4.
6 mei 2015
Ik snap inderdaad ook niet dat Riccardo Zoidl hier niet rijdt om te kijken of hij een klassement kan rijden in een grote ronde. Top 15 zou denk ik mogelijk zijn en misschien zelfs wel meer.
Voor Trek zal California miss belangrijker zijn dan een top 20 in de Giro.
6 mei 2015
@pirazzi er zijn 8 potentiele spurt aankomsten waarvan 2 op heuvelruggen. verder zijn er ook nog waar er onder weg hier en daar paar heuvels gedaan moeten worden. etappe 2,6,10,13 en 21 zijn volgens mij echt de ritten waar elke spurter er nog aan moet hangen. Dus 5 echte potentiele koningsspurten volgens mij. Ik zie ook een heel deel teams met goeje spurters die ploegen hebben waar de spurter alleen zit (viviani,boonen, meersman,lobato)en de rest voor een AK man rijd. Dus ik zie hier en daar wel kansen voor vroege vlucht. south east, lampre, trek en lotto lijken mij de ploegen die echt voor de spurten gaan proberen gaan. de rest heeft wel hier en daar snelle man maar denk niet dat zij echt het werk gaan opknappen. rekening houdend dat blijkbaar geen van de favorieten erom geeft om de trui niet te verdedigen in het 1e deel vd giro. zou het wel eens kunnen dat we een ronde krijgen waar er niet zoveel zuivere massaspurts zijn.
6 mei 2015
Mooie kans voor van Poppel, wel even dat puberaal snorretje eraf!
6 mei 2015
Hopen dat van Poppel een mooie uitslag kan rijden. Verder weinig indrukwekkend, wel apart dat alle toppers in de tourselectie komen waar ze mogen hopen op een top 10 plaats. Ik zou hier in de giro met zubeldia voor een top 5 zijn gegaan.
6 mei 2015
IAM Cycling zal ook graag een massasprint willen met Pellucchi en Haussler
7 mei 2015
Ze hadden net als de meeste ploegen toch wel 1 renner voor het klassement mee mogen nemen. Zubeldia had prima Giro-Vuelta kunnen doen, want Mollema heeft toch al Schleck,Arredondo en Popovich in de Tour.
Nu zie ik Zoidl en Zubeldia en ook Arredondo in deze vorm niet echt verder komen dan Busche.

Reacties zijn gesloten.