Boy van Poppel hoopt op eigen kans in Turkije
foto: Sirotti
donderdag 12 oktober 2017 om 14:40

Boy van Poppel hoopt op eigen kans in Turkije

Boy van Poppel beschikt naar eigen zeggen over wonderbenen in de Ronde van Turkije. In de eerste twee ritten trok onze 29-jarige landgenoot de sprint aan voor Edward Theuns, die tot twee keer toe zijn meerdere moest erkennen in Sam Bennett. “Als Edward een keer wint, hebben we afgesproken dat we voor mij gaan sprinten”, vertelt hij aan WielerFlits.

Die kans had zich woensdag al voor kunnen doen. Van Poppel trok als lead out-man van Theuns ongenadig hard door na de laatste bocht op vijfhonderdmeter van de streep. Theuns had daar een gaatje kunnen laten vallen. “Ik heb het liefst dat Edward zo snel mogelijk wint”, lacht de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel. “Natuurlijk zou ik ook graag zelf eens een overwinning pakken, na al het werk wat ik altijd doe voor iedereen. Maar ik weet gewoon dat de rol als lead out-man, zonder over mezelf op te scheppen, mijn specialiteit is. Voor jezelf sprinten is toch iets heel anders. Maar als ik mijn kans kan gaan, dan hoop ik dat ik er eens goed uit kom.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2017 15:53
Hoop ik ook Boy!
12 oktober 2017 16:02
Ik zou als ik Trek was Boy gewoon sowieso eens de kans geven want Theuns komt nu al drie etappes lang tekort. Ik zeg niet dat Boy wel zou winnen maar je kan het op zn minst proberen.

Reacties zijn gesloten.