Boy van Poppel gaat crossen: “Als het goed gaat in Diegem, rijd ik het NK”
Foto: John Kuijsters
donderdag 22 december 2016 om 09:00

Boy van Poppel gaat crossen: “Als het goed gaat in Diegem, rijd ik het NK”

Boy van Poppel duikt vrijdag, tijdens de Superprestigecross in Diegem, opnieuw het veld in. Ook het Nederlands kampioenschap veldrijden staat op de planning, op voorwaarde dat het goed gaat in de Vlaams-Brabantse cross. Dat vertelt de renner van Trek-Segafredo aan WielerFlits.

Getraind met Van der Haar
De juniorenwereldkampioen van 2006 maakt er sinds vorige winter een traditie van om tussen kerst en nieuwjaar aan enkele crossen deel te nemen, al ging dat toen niet echt zoals gehoopt. De oudste van de Van Poppel-broers haalde in het merendeel van zijn wedstrijden niet eens het einde. “Ik dacht toen dat ik best goed was, maar dan ben ik toch wel een aantal keer op mijn nummer gezet. Misschien heb ik wel onderschat hoe moeilijk het is om weer te wennen aan je crossfiets en de slappe banden.”

Een onzekere Van Poppel heeft ditmaal een betere voorbereiding achter de rug. “Ik ben woensdag, nadat ik terug was van mijn eerste trainingskamp, naar de groepstraining van de nationale selectie geweest. Geen idee of Lars van der Haar en co daar allemaal volle bak gaan, maar het is leuk om te zien hoe je ervoor staat en je kan qua techniek iets opsteken. Daarnaast heb ik in mijn trainingen met opzet meer intensiteit ingebouwd, terwijl ik het de vorige winter lang rustig aan deed en vooral op duur trainde.”

Niet bij eerste twintig
Wat zijn crossprogramma betreft, staan enkel de races in Diegem en Loenhout vast. Daarna gaat de 28-jarige Van Poppel zichzelf evalueren en aan de hand daarvan zijn verdere programma bepalen. “Als ik voel dat het heel zwaar is en ik moeite heb met het herstel, dan moet ik mezelf niet verder forceren. Gaat het goed, dan kan ik aan het NK meedoen.” Zonder ambities weliswaar: “Ik wil gewoon een uur lang diep gaan. Verwacht mij bij de grote crossen niet bij de eerste twintig. Als ik net daarachter eindig, ben ik al dik tevreden.”

Vanaf dan gaat de focus van de jonge Poppelaar volledig op het wegseizoen, dat hij ditmaal niet met de Tour Down Under, maar in Argentinië begint. “Twee dagen na het NK, ga ik met de ploeg op stage. Daarna reizen we af naar de Tour de San Juan. Vorig jaar heb ik direct gevoeld dat mijn uitstap naar de cross een grote impact had op mijn explosiviteit. Laten we hopen dat het effect deze keer even groot is. En anders is het toch een goede bezigheidstherapie geweest”, besluit Van Poppel met een knipoog.

Voorlopig veldritprogramma Boy van Poppel
flag-be Diegem (23 december)
flag-be Loenhout (29 december)
flag-be Bredene (30 december)
flag-nl Surhuisterveen (4 januari)
flag-nl NK Sint-Michielsgestel (8 januari)

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 december 2016 09:18
Nu Theunissen nog en we zijn weer compleet. Zou toch mooi zijn als Lammertink, Van Poppel, Theunissen en Boom eens een echt seizoen meedraaien. Vorige jaar werden ze allemaal wel behoorlijk op hun nummer gezet.
22 december 2016 11:12
Denk niet dat Theunissen op zijn leeftijd nog wat zal uithalen in het veld. Mike Teunissen daarentegen! (moet ie wel met schijfremmen gaan rijden) ;)
22 december 2016 21:13
Had t idee dat ie de bergen redelijk verteerde dit jaar, doet zijn compleetheid alleen maar goed. Geeft wel weer aan dat wegrenners een kleinere motor hebben.
22 december 2016 22:55
Nu Michiel van der Heijden nog en dan wordt het een leuk NK.... achter Mathieu en David.

Reacties zijn gesloten.