Bouhanni klopt Lobato in Circuito de Getxo

vrijdag 31 juli 2015 om 14:16
Bouhanni klopt Lobato in Circuito de Getxo

foto: Sirotti (archief)

Nacer Bouhanni heeft de zeventigste Circuito de Getxo gewonnen. De Franse sprinter klopte Juan José Lobato en Carlos Barbero in een sprint. Het is de eerste keer dat Bouhanni de koers op zijn naam weet te schrijven.

Het moet een zoete zege zijn geweest voor Bouhanni, die in de Tour de France al snel uit beeld verdween. In de vijfde etappe kwam hij ten val, waarmee zijn Ronde van Frankrijk er alweer op zat. Dat hij überhaupt meedeed was al bijzonder; in het Frans kampioenschap lag hij ook al in de kreukels.

In de Circuito de Getxo bewees de sprinter dat de valpartijen hem niet langzamer hebben gemaakt. Hij klopte Lobato, die de koers al twee keer wist te winnen, in de laatste meters.

flag-es Circuito de Getxo
Uitslag, Getxo-Getxo (170 km)
1. flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis) 4u02m41s
2. flag-es Juan José Lobato (Movistar) z.t.
3. flag-es Carlos Barbero (Caja Rural) z.t.
4. flag-es José Joaquin Rojas (Movistar) op 3s
5. flag-ru Roman Maikin (RusVelo) z.t.
6. flag-es Enrique Sanz (Movistar) op 5s
7. flag-es Ángel Madrazo (Caja Rural) z.t.
8. flag-es Ibai Salas (Burgos) z.t.
9. flag-es Egoits García (Muria Taldea) z.t.
10. flag-es Amets Txurruka (Caja Rural) op 8s

Dit artikel delen:

12 Reacties

Purito 31 juli 2015 om 14:26

Wat is deze jongen toch compleet. En ja, het is maar de Circuit de Getxo. Maar als je op een dergelijke aankomst Lobato, Barbero en Rojas kunt verslaan, dan is dat gewoon knap.

En dan te bedenken dat FDJ een jaar geleden Demare verkoos boven Bouhanni. Inmiddels laat die laatste wel zien veel sneller stappen te maken, en hij is op dit moment op elk gebied ook gewoon beter.

Laten we hopen dat hij fit aan de start kan verschijnen van de Vuelta. Dan worden de sprintritten ook enorm interessant.

klootje kriekeljon 31 juli 2015 om 14:39

Purito, misschien was het geen keuze tussen Demare en Bouhanni. Maar gewoon dat Bouhanni weg moest door bepaalde incidenten.

Tutu888 31 juli 2015 om 14:40

Voorlopig is Bouhanni ook de enige sprinter van naam die op de (zeer) voorlopige startlijst van de Vuelta staat. Wellicht gaat hij daar Kittel nog tegen het lijf lopen.

Ben ik trouwens de enige die bij Carlos Barbero altijd aan een andere renner moet denken?

laurens0605 31 juli 2015 om 14:43

Zouden van genechten , van asbroeck en boeckmans of debusschere geen vuelta rijden voor de sprint.zijn toch ook sprinters niet ?

Thoin 31 juli 2015 om 14:51

@tutu
Ja nu hij iets bekender is, weet ik wel dat het Barbero is maar in het begin had ik idd hetzelfde met Barredo-Barbero
@laurens
Debusschere heeft de tour gereden dus hij niet, normaal gaat Boeckmans de Vuelta rijden ja, daarnaast denk ik ook Rojas of Lobato, Modolo en Van Poppel mss ook?

Purito 31 juli 2015 om 14:56

@klootje kriekeljon
Bouhanni durfde als enige een grote mond op te zetten tegen Madiot, die als een ware despoot zijn ploeg runt. Daarvoor verdient Bouhanni alle krediet. Hij voelde zich ook aan de kant geschoven toen hij niet werd geselecteerd voor Milaan-San-Remo.

Ik zou voor de rest niet weten wat hij verkeerd zou hebben gedaan.

wiebipedia 31 juli 2015 om 15:01

Bouhanni staat gewoon bekend als lastige klant. Dat is algemene kennis en worst ook niet onder stoelen of banken geschoven. Ook niet Door hem zelf. De keus demare of bouhanni hoeft daar helemaal niets mee te maken hebben. Waarschijnlijk meer met financiën/doelstelling ploeg/persoonlijke ambitie.
Ook onzin om die twee te vergelijken. Beide verschillend soort sprinters

josi 31 juli 2015 om 15:08

Behalve het karakter zullen de salariseisen van Bouhanni ook wel een rol gespeeld hebben, denk ik.

ProfrondeZevenbergen 31 juli 2015 om 15:19

Veel te sprinten valt er niet in de Vuelta.

TeamNL 31 juli 2015 om 15:53

@Tutu
Kittel rijdt geen Vuelta. Misschien dat Degenkolb de dubbel weer gaat doen.

Lalsacien 31 juli 2015 om 17:17

@Purito. Demare is ook nog maar 23 dus die kan nog stappen gaan maken. In 2013 heeft Bouhanni de Tour (gedeeltelijk) gereden. In 2014 mocht Demare. Na zijn goede Giro vorig jaar vond Nacer dat hij toch nog een kans verdiende voor de Tour. Dat werd ‘m dus niet. Uiteindelijk koos hij voor een andere ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair