Boudat wint in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

zaterdag 25 maart 2017 om 16:32
Boudat wint in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Foto: Sirotti

Thomas Boudat heeft de derde etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam geschreven. De renner van Direct Energie bleef Alan Banaszek (CCC Sprandi Polkowice) en William Clarke (Cannondale-Drapac) voor in een vlakke etappe.

De wedstrijd werd vandaag gekleurd door een kopgroep van drie man. Josu Zabala (Caja Rural-Seguros RGA), Davide Ballerini (Androni Giocattoli) en Niccolò Salvietti (Sangemini-MG.Kvi) kregen een maximale voorsprong van ruim drie minuten, maar dat bleek niet voldoende om stand te houden.

Op zestig kilometer van het einde zorgde een valpartij ervoor dat het peloton in vier stukken brak. De voorste groep van ongeveer twintig man zou uiteindelijk om de overwinning mogen strijden, ondanks verwoede pogingen van Elia Vivianni (Sky) om terug te keren. De Italiaan had op het vlakke parcours nochtans een grote kans op de overwinning.

De zege ging echter naar Thomas Boudat, die over de snelste benen bleek te beschikken. Het is voor de Fransman de tweede profzege uit zijn carrière. Toms Skujiņš (Cannondale-Drapac) zat ook in de eerste groep en behield dus zijn leiderstrui.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lalsacien 25 maart 2017 om 16:47

Direct Energie, leuke ploeg met leuke renners!

Mathieu Moller 25 maart 2017 om 16:48

Banaszek al goed in vorm voor de Kattekoers zo te zien.

GeorgPhilippTelevisiemann 25 maart 2017 om 17:03

Banaszek is 19, erg sterk.

TheArt 25 maart 2017 om 17:58

Boudat wordt nu ook op de weg steeds beter. Het duurde even, maar het lijkt wel te komen.

En Banaszek, erg sterk zeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair