Bouchard nieuwe bergkoning: “Maar het doel was de etappezege”

maandag 17 mei 2021 om 10:06
Bouchard nieuwe bergkoning: “Maar het doel was de etappezege”

foto: Cor Vos

Dankzij de 33 punten die hij gisteren op weg naar Campo Felice opstreek, is Geoffrey Bouchard de nieuwe drager van de blauwe bergtrui in de Giro d’Italia. Toch was de etappezege het grote doel voor de Franse renner van AG2R Citroën.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Bouchard was aan het begin van de etappe bij verschillende ontsnappingspogingen betrokken en raakte uiteindelijk in de vlucht van de dag met onder meer Bauke Mollema, Giovanni Visconti en zijn ploeggenoot Tony Gallopin. Met nog negen kilometer te gaan reed de Franse renner weg bij zijn medevluchters. Koen Bouwman kon op twee kilometer van de meet terugkeren bij Bouchard, maar beide renners waren uiteindelijk niet opgewassen tegen de ontketende Egan Bernal.

“Ik kwam uiteindelijk wat kracht tekort, maar soms is dat nu eenmaal zo”, liet Bouchard via zijn ploeg weten. “Om te winnen heb je goede benen en een beetje geluk nodig. In de finale wilde ik alleen wegrijden, maar helaas haalden de favorieten me bij. Het zij zo. Sinds het begin van de Giro heb ik het verschillende keren geprobeerd, maar zonder succes. Vandaag miste ik weer net dat kleine beetje om de etappe te winnen. We hebben nog twee weken te gaan en ik blijf proberen.”

Bergtrui
Wel hield de Franse klimmer de bergtrui over aan zijn avontuur. In de Vuelta a España van 2019 legde hij al eens beslag op de eindzege in het bergklassement. “Maar vandaag was het doel echt de etappezege. Ik wil de hele ploeg bedanken en ook alle stafleden die vandaag op de top van de klim waren. Vooral Tony Gallopin was belangrijk bij mijn ontsnapping, het is echt een uitstekende wegkapitein. Ik moet echt de hele ploeg bedanken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Koers 17 mei 2021 om 10:47

Mollema op stek 4 met 23 punten. Bouchard heeft er 51.

AnderJ 17 mei 2021 om 11:57

Was toch ook beniewd of Bouchard bij Bouwman had kunnen blijven.

Lalsacien 17 mei 2021 om 13:03

Toen Bouwman ‘m bijhaalde bleven ze bij elkaar. Toen Bernal erlangs vloog reden ze nog steeds met z’n tweeën.

Santiago Blanco 17 mei 2021 om 12:02

Mader gaat de bergtrui uiteindelijk pakken. Bergop gewoon de sterkste. Hij gaat Mohoric wel missen

lo squalo dello Stretto 17 mei 2021 om 13:18

De echt zware cols moeten nog komen; lijkt me wat voorbarig.

Titaantje 17 mei 2021 om 15:55

Bouchard is ook een meer dan verdienstelijk klimmer. Het zal hopelijk een leuke strijd worden tussen die twee, en er kan best nog iemand zich gaan mengen want als je 2x in de juiste vlucht zit in week 3 valt er veel meer te rapen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone