Borghesi beste vluchter in Giro Rosa, Niewiadoma behoudt roze

maandag 8 juli 2019 om 14:49
Borghesi beste vluchter in Giro Rosa, Niewiadoma behoudt roze

foto: Cor Vos

De vierde etappe van de Giro Rosa is gewonnen door Letizia Borghesi. De jonge Italiaanse was na een etappe van 100 kilometer de beste van een vluchtersgroep van drie. De roze leiderstrui blijft voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Het openingsuur ging heel hard. Onder meer aanvalspogingen van Chantal Blaak kregen geen ruimte van het peloton. Uiteindelijk wisten halverwege de rit drie rensters weg te geraken: Chiara Perini (BePink), Nadia Quagliotto (Alé Cipollini) en Letizia Borghesi (Vaiano).

Anouska Koster van Virtu ging nog in de tegenaanval, maar zij belandde tussen de kopgroep en het peloton in. Dat resulteerde in een heuse chasse patate, want Koster werd 44 kilometer voor het einde gegrepen door het peloton. Dat reed op ruim drie minuten van de koplopers.

Kans voor de vluchters
De maximale voorsprong groeide naar 4:30 minuut, maar die ging daarna het snel naar beneden. Met Carate Brianza in zicht was de Besana in Brianza de laatste klim van de dag, tien kilometer voor de meet. Het koptrio ging met een groot genoege voorsprong de slotfase in om onderling uit te maken wie met de ritwinst aan de haal ging.

Uiteindelijk bleek de 20-jarige Borghesi van het kleine Aromitalia Vaiano de snelste, omdat Quagliotto haar handen te vroeg de lucht in stak. Het is de eerste zege uit haar nog jonge loopbaan. Eerder dit seizoen werd ze zevende in de Brabantse Pijl. De pelotonsprint op 42 seconden van de ritwinnares werd gewonnen door Marianne Vos. De leiderstrui blijft om de schouders van Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM).

Eerste Italiaanse zege sinds 2017
De ritwinst van Borghesi is de eerste Italiaanse ritwinst in de Giro Rosa sinds de editie van 2017. Toen wist Marta Bastianelli de negende etappe te winnen. Vorig seizoen was er geen thuisoverwinning.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Koers 8 juli 2019 om 17:26

Wederom verliest degene met de armen in de lucht, prachtig haha

reusjen 8 juli 2019 om 20:12

Het is toch niet te geloven, hoe dom kan je zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair