BORA-hansgrohe verlengt contracten Ide Schelling, Patrick Konrad en Matteo Fabbro

woensdag 28 juli 2021 om 15:53
BORA-hansgrohe verlengt contracten Ide Schelling, Patrick Konrad en Matteo Fabbro

Schelling in de bolletjestrui - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de verbintenissen van Ide Schelling, Patrick Konrad en Matteo Fabbro met twee jaar verlengd. Daardoor liggen zij nog tot zeker eind 2023 bij het Duitse WorldTeam onder contract.

Schelling is bij BORA-hansgrohe pas aan zijn tweede seizoen bij de profs bezig, maar maakt een indrukwekkende ontwikkeling door. Bij zijn Tourdebuut afgelopen maand droeg hij al vijf dagen de bolletjestrui. Daarnaast won hij dit jaar de Grosser Preis des Kantons Aargau. “Ik heb mijn plaats bij BORA-hansgrohe gevonden en daarom ben ik heel blij dat ik mijn contract met twee jaar kon verlengen. De curve van mijn ontwikkeling de afgelopen twee jaar was vrij steil, het resultaat van hard werken, een professionele omgeving en individual cooperation.”

Voor de 23-jarige Nederlander is die individuele benadering heel belangrijk. “Het laat zien dat er een element van vertrouwen tussen ons is. We hebben al veel samen bereikt, zoals mijn eerste overwinning en mijn eerste deelname aan de Tour de France. We hebben echter nog veel samen te doen.”

Konrad: ‘Touretappe winnen geeft veel vertrouwen’
Konrad krijgt de gelegenheid om zijn vrije rol in de ploeg voort te zetten. De 29-jarige Oostenrijker is aan alweer zijn zevende jaar bezig bij het team, die minder met hem op klassementen wil jagen maar juist meer op overwinningen. “BORA-hansgrohe is eigenlijk mijn thuis geworden. Ik voel mij hier comfortabel en om met deze jongens te koersen is heel leuk. Ik zit al sinds 2014 bij de ploeg, aanvankelijk als stagiair. Sindsdien ontwikkelde ik mij steeds als renner. Om dit jaar een etappe in de Tour te winnen geeft mij veel vertrouwen en ik wil nog veel meer bereiken.”

Konrad won dit jaar de Touretappe naar Saint-Gaudens – foto: Cor Vos

Na twee jaar als neoprof bij Katusha Alpecin zette Fabbro vorig seizoen de stap naar het Duitse WorldTeam. De 26-jarige Italiaan mag zich blijven ontwikkelen richting de etappekoersen, waarin hij zeker zijn kansen gaat krijgen. “Twee jaar geleden werd ik onderdeel van de Band of Brothers, een heel professionele omgeving. In de twee jaar daarvoor kreeg ik niet echt voet aan de grond in het peloton door blessures, maar bij BORA-hansgrohe is al van dat veranderd. Ik ga er alles aan blijven doen om het vertrouwen dat de ploeg in mij stelt terug te betalen.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Bonorrie 28 juli 2021 om 15:57

Proficiat Ide, dik verdiend

Groetjesaandevoetjes 28 juli 2021 om 16:01

Verdiend voor Ide (en Konrad en Fabbro).

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 16:14

Daar is mijn vastlopende plaat weer, uiteraard op het meest irritante stukje: het blijft toch jammer dat Ide niet bij TJV heeft getekend, het blijft toch jam…etc.

KnightBiker 28 juli 2021 om 17:35

Om daar te knechten voor een kopman? Hij zit hier als aanvaller beter.

Scott Sunderland 28 juli 2021 om 17:45

Waarom eigenlijk ? BORA is een prima ploeg met volgend seizoen drie Nederlanders.

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 17:57

Waarom eigenlijk? Ik zie de beste Nederlandse renners graag voor een Nederlandse ploeg rijden. Liefst terug naar landenploegen (in elke sport!), dan zijn we ook gelijk van die idiote salarissen af.

bswinkelss 28 juli 2021 om 18:06

@ franco: ik zie ook niet in waarom alle goede nederlanders voor een nederlandse ploeg moeten rijden. Daar wordt het mijns inziens in ieder geval niet anders van. Bij jumbo-visma krijgt hij veel minder kansen om voor zichzelf te rijden. Dus lekker bij bora blijven!

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 18:17

@bs: identificeren met een ploeg (en dus met een merk!).

Derierre de la course 28 juli 2021 om 22:46

Franco, Schelling heeft zelf aangegeven geen enkele behoefte te hebben om bij TJV te gaan rijden. Het was Bora of Mitchelton voor hem. Niet iedereen gelooft in het nationalisme sprookje.

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 23:39

Ja, ik neem het TJV niet kwalijk. Begrijp dat ze het wel geprobeerd hebben. Maar dan blijft het evengoed jammer.

Rawolf 28 juli 2021 om 16:20

Toch wel 3 renners die kans maken op individuele resultaten en bij Bora het risico lopen te moeten knechten voor oa Schachmann.

Sterk van Bora dat ze desondanks dat deze 3 goede renners hebben kunnen verlengen.

LB108 28 juli 2021 om 16:53

Net daarom lijkt me juist Bora ideaal, vaker gezien dat daar ieder zijn kans wel eens mag gaan. Bij welke WT ploeg zie je zo een mooie balans..

Dikke vrouw 28 juli 2021 om 17:06

Leuk voor Ide, band of brothers

Turtlehead 28 juli 2021 om 23:44

Prima renners, voor het aanvallende middenveld van Bora.
Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Schelling. Hij mist (nog) een beetje een echt wapen of specialisme, maar is wel een stoemper (en dat is óók een wapen wellicht).

Headlines

Materiaalzone

Populair