BORA-hansgrohe trekt met Meeus en Laas naar Clásica de Almería

vrijdag 12 februari 2021 om 09:55
BORA-hansgrohe trekt met Meeus en Laas naar Clásica de Almería

Jordi Meeus - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie voor de Clásica de Almería op papier. De Duitse WorldTour-formatie rekent zondag in de Spaanse sprinterskoers op rappe mannen Jordi Meeus en Martin Laas. Titelverdediger Pascal Ackermann ontbreekt in de zevenkoppige selectie.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

BORA-hansgrohe leek aanvankelijk met tweevoudig winnaar en titelverdediger Ackermann naar Spanje te trekken, maar de snelle Duitser staat dit jaar dus niet aan de start van de sprinterskoers. Met Meeus en Laas beschikt BORA-hansgrohe echter nog wel over twee snelle jongens en (schaduw)favorieten voor de zege.

Neoprof Meeus liet zich al opmerken in de Ster van Bessèges. De 22-jarige Belg werd namelijk zesde in de openingsetappe naar Bellegarde. Laas won vorig jaar nog twee etappes in de Ronde van Slowakije. De selectie bestaat verder uit Cesare Benedetti, hardrijder Maciej Bodnar, wegkapitein Marcus Burghardt en de Oostenrijkers Patrick Gamper en Lukas Pöstlberger.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-es Clásica de Almería
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-at Patrick Gamper
flag-ee Martin Laas
flag-be Jordi Meeus
flag-at Lukas Pöstlberger


Marc Sarreau – foto: Cor Vos

AG2R Citroën kan in de Clásica de Almería rekenen op de snelle Franse sprinter Marc Sarreau. De 27-jarige renner wist in de Ster van Bessèges al een keer naar een top 10-plek te sprinten. Ook Damien Touzé, Lawrence Naesen, Stan Dewulf en Andrea Vendrame zijn zeker niet traag aan de meet en kunnen wellicht toeslaan na een lastige wedstrijd.

Ook Gijs van Hoecke en Anthony Julien starten namens AG2R Citroën in de Clásica de Almería. Deze wedstrijd werd de voorbije jaren gewonnen door heel wat topsprinters, met de eerder genoemde Ackermann, Caleb Ewan, Sam Bennett en Mark Cavendish. Die laatste zal zondag ook zijn opwachting maken in het tenue van Deceuninck-Quick-Step.

Selectie flag-fr AG2R Citroën voor flag-es Clásica de Almería 
flag-fr Marc Sarreau
flag-be Lawrence Naesen
flag-fr Damien Touzé
flag-be Stan Dewulf
flag-it Andrea Vendrame
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-fr Anthony Jullien

Dit artikel delen:

3 Reacties

lampje 12 februari 2021 om 14:43

Vendrame normaal toch beter dan Sar

0
Panache 12 februari 2021 om 15:11

Ik ga voor Sarreau (op pure snelheid). Vendrame is uiteraard de betere/completere coureur. Sarreau 12 prof-overwinningen en Vendrame 2.

0
ProfrondeZevenbergen 12 februari 2021 om 20:04

En weet de reporter van dienst wat de reden is dat Ackermann opeens niet start?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone