BORA-hansgrohe trekt met Ide Schelling naar Ronde van Lombardije

donderdag 7 oktober 2021 om 14:24
BORA-hansgrohe trekt met Ide Schelling naar Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Ide Schelling staat zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije. De aanvalslustige Nederlander maakt deel uit van de definitieve selectie van BORA-hansgrohe voor de Italiaanse herfstklassieker.

De 23-jarige Schelling kan terugkijken op een uitstekend tweede seizoen voor BORA-hansgrohe, maar sukkelde de laatste weken wat met zijn gezondheid. De vraag is of hij zaterdag met een goed resultaat kan afsluiten. De Nederlander reed in aanloop naar Lombardije de Giro dell’Emilia (DNF), Coppa Bernocchi (98ste) en Milaan-Turijn (73e), maar zonder al te veel succes.

BORA-hansgrohe heeft een sterke ploeg weten samen te stellen voor de Ronde van Lombardije, maar de formatie van manager Ralph Denk beschikt wellicht niet over een echte afmaker. Emanuel Buchmann werd twee jaar geleden achtste in de Italiaanse klassieker, maar zoekt dit seizoen vergeefs naar zijn beste vorm. Fabbro werd woensdag dertiende in Milaan-Turijn en kan in de finale wellicht een rol van betekenis spelen, net als Patrick Konrad.

Ook de besnorde Oostenrijker Felix Großschartner, Cesare Benedetti en de jonge Italiaan Giovanni Aleotti maken deel uit van de zevenkoppige selectie.

Selectie BORA-hansgrohe voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober) 
flag-it Giovanni Aleotti
flag-pl Cesare Benedetti
flag-de Emanuel Buchmann
flag-it Matteo Fabbro
flag-at Felix Großschartner
flag-at Patrick Konrad
flag-nl Ide Schelling

Dit artikel delen:

4 Reacties

de adelaar 7 oktober 2021 om 15:09

Leuk ploegje

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2021 om 15:54

Ik vind het wel meevallen eigenlijk, wat mij betreft een equipe die het 100% van de aanval hebben moet en daar meteen met de beste renners in moet zitten om een goede uitslag te rijden.

0
fudd 7 oktober 2021 om 16:01

“De 23-jarige Schelling kan terugkijken op een uitstekend debuutseizoen voor BORA-hansgrohe”: daar kijkt hij toch al bijna een jaar op terug?

0
Jean Dumas 7 oktober 2021 om 16:43

Hij kijkt graag terug. Wel uitkijken met geparkeerde auto’s.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone