BORA-hansgrohe met twee sprinters in Brugge-De Panne, Démare leidt Groupama-FDJ

dinsdag 21 maart 2023 om 12:45
BORA-hansgrohe met twee sprinters in Brugge-De Panne, Démare leidt Groupama-FDJ

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe en Groupama-FDJ hebben bekendgemaakt met welke renners ze aan de start staan van de Classic Brugge-De Panne. De Duitse ploeg heeft met Sam Bennett en Jordi Meeus twee sprinters in de selectie, bij de Franse formatie is Arnaud Démare de grootste naam.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Bennett begon 2023 uitstekend. Bij zijn seizoensdebuut in de Vuelta a San Juan won hij meteen de openingsrit. Sindsdien behaalde de Ier ook nog de nodige ereplaatsen, maar winnen zat er niet meer. Afgelopen zaterdag kwam hij bovendien ten val in Milaan-San Remo. De schade viel echter mee en Bennett kan dus starten in de Classic Brugge-De Panne, waar BORA-hansgrohe ook Jordi Meeus opstelt. De snelle Belg was dit jaar al meerdere keren dichtbij een zege, maar moest telkens genoegen nemen met een ereplaats.

De twee sprinters, Meeus en Bennett, kunnen woensdag rekenen op de steun van lead-out Danny van Poppel. Daarnaast zijn ook Shane Archbold, Maximillian Schachmann, Jonas Koch en Ryan Mullen van de partij.

Groupama-FDJ
Groupama-FDJ schuift Arnaud Démare naar voren als kopman, maar ook de Franse ploeg kan terugvallen op andere outsiders, mocht dat nodig zijn. Zo beschikt het team ook over de snelle Paul Penhoët en Laurence Pithie, die zondag Cholet-Pays de la Loire won en een dag eerder tweede was in de Classic Loire Atlantique. De rest van de selectie van Groupama-FDJ bestaat uit Samuel Watson, Ignatas Konovalovas, Fabian Lienhard en de Nederlander Bram Welten.

Lees ook:
Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld
Dit artikel delen:

3 Reacties

zietemgaan 21 maart 2023 om 13:48

Bora blijft merkwaardig achter dit jaar qua succes

0
Ronellenfitsch 21 maart 2023 om 13:56

Ja, en dan nog niet enkel bij de sprinters maar vooral de rest. Renners als Buchmann en Schachmann lijken anonieme meerijders geworden, en Vlasov is ook relatief rustig begonnen

0
zietemgaan 21 maart 2023 om 20:51

Ja he, Schachmann als dubbele oud winnaar van PN was gewoon onzichtbaar

0

Headlines

Populair

Materiaalzone