BORA-hansgrohe met titelverdediger Schachmann naar Parijs-Nice
foto: Cor Vos
vrijdag 5 maart 2021 om 08:34

BORA-hansgrohe met titelverdediger Schachmann naar Parijs-Nice

BORA-hansgrohe rekent in Parijs-Nice op Maximilian Schachmann, die vorig jaar de Koers naar de zon wist te winnen. In de massasprints is het uitkijken naar Pascal Ackermann en de jonge Belg Jordi Meeus, twee rappe mannen die ook deel uitmaken van de selectie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schachmann keert terug naar Parijs-Nice om te proberen zijn titel te verdedigen. In de Franse rittenkoers maakt de Duitse heuvelspecialist zijn seizoensdebuut. Een jaar geleden legde hij de basis voor zijn eindzege eigenlijk in de eerste etappes, toen de weersomstandigheden een belangrijke rol speelden.

De 27-jarige Duitser heeft in de heuvel- en bergetappes een ideale bondgenoot met Felix Großschartner. De Oostenrijker, vorig jaar negende in Parijs-Nice, begon het seizoen met een val in de Ster van Bessèges, maar was vervolgens wel alweer vijftiende in de afsluitende tijdrit.

In de wat meer vlakke etappes is het uitkijken naar Ackermann, die normaal als sprintkopman zal worden uitgespeeld. De rappe Duitser was dit seizoen al een paar keer dicht bij dagsucces, maar Ackermann is nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning van 2021. Ook de jonge Meeus kan eventueel worden ingezet als snelle man.

De selectie bestaat verder nog uit Cesare Benedetti, de sterke klassiekerspecialist Nils Politt en Michael Schwarzmann.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Parijs-Nice (7-14 maart)
flag-de Pascal Ackermann
flag-it Cesare Benedetti
flag-at Felix Großschartner
flag-be Jordi Meeus
flag-de Nils Politt
flag-de Maximilian Schachmann
flag-de Michael Schwarzmann

RIDE Magazine