BORA-hansgrohe met Kelderman en Meeus in Critérium du Dauphiné

donderdag 2 juni 2022 om 18:52
BORA-hansgrohe met Kelderman en Meeus in Critérium du Dauphiné

Wilco Kelderman - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe rekent in het Critérium du Dauphiné onder meer op klassementsrenner Wilco Kelderman en sprinter Jordi Meeus. Kelderman heeft de Giro d’Italia in de benen, maar zal in Frankrijk hopen op de zogeheten ‘supercompensatie’.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kelderman bleek in de voorbije Giro niet sterk genoeg om zelf voor een goed klassement te gaan, maar speelde wel een cruciale rol als meesterknecht van eindwinnaar Jai Hindley. In de Dauphiné hoopt Kelderman ongetwijfeld zelf weer mee te doen voor de eindzege en te profiteren van de zogeheten ‘supercompensatie’. Kelderman was in het verleden (in 2014) al een keer vierde in het eindklassement van de Franse meerdaagse.

Mocht Kelderman toch de vermoeidheid voelen van een zware Giro, dan kan hij zich nog altijd wegcijferen voor Patrick Konrad of Matteo Fabbro, al zijn dit niet meteen renners die in aanmerking komen voor de eindzege. In de wat vlakkere etappes is het uitkijken naar sprinters Meeus en Matthew Walls. De twee rappe mannen zijn nog op zoek naar hun eerste zege van het seizoen.

Lukas Pöstlberger, vorig jaar nog ritwinnaar in het Critérium du Dauphiné, en Nils Politt kunnen wellicht toeslaan in de overgangsetappes.

voor

Dit artikel delen:

6 Reacties

Klimkater 2 juni 2022 om 19:05

Ik zou Kelderman sowieso altijd laten knechten. Het is geen kopman.

0
Fenno de Groot 2 juni 2022 om 19:16

Noem 10 renners die meer top 10 in een gt hebben dan Kelderman de laatste 10 jaar. Ik denk dat dat heel lastig gaat zijn. Hij is gwn terecht kopman hoor. Heeft zich zeker bewezen. Elke gt top 5 gehaald.

0
Quincy Adams 2 juni 2022 om 21:03

Lees je eens in, klimkater

0
Jean Dumas 3 juni 2022 om 14:35

De Wilconator heeft zonder druk gereden in Italië; die gaat hier vliegen.

0
tvm 2 juni 2022 om 19:41

Kelderman, Meintjes heeft zojuist gewonnen. Nu jij!

0
Turtlehead 2 juni 2022 om 20:12

2014 vierde… dat vertelt helaas slechts de ontknoping van het verhaal. Na zijn Girodebuut vlak daarvoor (top 10) zowat de beste man in de Dauphiné, die helaas in de slotetappe de vroege ontsnapping met latere winnaar Talansy en Jurgen Vandenbroeck liet glippen, om bij Froome, Contador en Nibali te blijven. Toen dacht ik nog: ‘Ach, maakt niet uit, die gaat nog wel grotere koersen winnen dan dit.’

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone