BORA-hansgrohe heeft selectie op orde na komst Gamper
Patrick Gamper - foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 10:16

BORA-hansgrohe heeft selectie op orde na komst Gamper

BORA-hansgrohe is compleet voor 2020. De Duitse topploeg van Peter Sagan, Pascal Ackermann en vanaf volgend jaar ook de Nederlander Ide Schelling heeft namelijk 27 namen op papier. De laatste renner die gepresenteerd werd is de 22-jarige Patrick Gamper, die overkomt van Tirol-KTM.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het wordt voor de Oostenrijker Gamper zijn allereerste profcontract. Volgens BORA-hansgrohe liggen zijn kwaliteiten op het vlakke. “Dat ik de transfer maak naar de WorldTour was een fantastische verrassing voor mijzelf”, zegt Gamer. “Om in de WorldTour te rijden is een andere ervaring, maar met deze topploeg om mij heen moet de overgang soepel verlopen. Het is ook makkelijker omdat er al veel Oostenrijkers in de ploeg rijden.”

Manager Raplh Denk ziet in Gamper een goede hardrijer. “Hij kan onze sprinttrein versterken, maar zal allereerst dienen als helper binnen de ploeg. We willen hem ook doorontwikkelen en zijn sterktes verbeteren. Het zal ook even duren voor hij gewend is aan het WorldTour-niveau”, zegt Denk. “We geven hem de tijd die nodig is om ervaring op te doen.”

Gamper is de 27ste renner in de selectie van BORA-hansgrohe voor 2020. Dat is ook het minimale aantal dat de UCI stelt voor WorldTour-ploegen volgend jaar. De bekendste nieuwkomers zijn Lennard Kämna van Team Sunweb en Nederlander Ide Schelling van SEG Racing Academy. Daar tegenover staat het vertrek van Sam Bennett, die waarschijnlijk tekent bij Deceuninck-Quick-Step, en Davide Formolo naar UAE Emirates.

Selectie BORA-hansgrohe 2020
flag-de Pascal Ackermann
flag-sk Erik Baška
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Emanuel Buchmann
flag-de Marcus Burghardt
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Matteo Fabbro (nieuw)
flag-at Patrick Gamper (nieuw)
flag-it Oscar Gatto
flag-at Felix Großschartner
flag-de Lennard Kämna (nieuw)
flag-at Patrick Konrad
flag-ee Martin Laas (nieuw)
flag-pl Rafal Majka
flag-au Jay McCarthy
flag-at Gregor Mühlberger
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-pl Pawel Poljanski
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-de Maximilian Schachmann
flag-nl Ide Schelling (nieuw)
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
15 november 2019 10:26
Een Oostenrijker ,en zijn kwaliteiten liggen op het vlakke !! .Ja dat kan als je iemand contracteert uit een land dat Vlak is
    15 november 2019 11:05
    Een soort van reverse-Kruijswijk.
    15 november 2019 11:07
    Oostenrijk heeft wel vrij vlakke stukken ook
15 november 2019 10:26
Wel 2 goede renners kwijtgeraakt. Was ook onmogelijk alle sterren te houden
    15 november 2019 10:48
    Kamna is voor een duits team wel veel waard
    15 november 2019 11:08
    Is ook niet voor niets dat Archbold en Pfingsten naar de twee beste teams uit de World-Tour zijn gegaan...
    15 november 2019 12:22
    West, eigenlijk is Bora tweede beste uit de WT ;)
    15 november 2019 13:45
    Dan klopte het grapje niet... ;)
15 november 2019 11:12
Kan een goede knecht worden maar zal volgens mij nooit zelf veel koersen winnen. Hoeft uiteraard niet om aanspraak te maken op een WT-plekje maar het is wel duidelijk dat ze de laatste gaatjes aan het opvullen zijn.
15 november 2019 11:18
Peter Kennaugh kennelijk definitief gestopt.
15 november 2019 11:25
Veel goede renners maar qua speerpunten leunt de ploeg wel erg veel op Sagan en Ackermann plus Buchmann en Majka de mannen voor de grote rondes. Het is te hopen dat Konrad enen Schachmann een goed seizoen draaien anders ben je wel erg afhankelijk van die paar mannen.
    15 november 2019 11:34
    Welke ploegen hebben allemaal meer dan vier grote kopmannen en twee wisselkopmannen die als het even mee zit ook wel top10 kunnen rijden in een grote ronde?
    15 november 2019 11:40
    Bora is juist de ploeg die NIET afhankelijk is van 1 renner, In het voorjaar wel ja maar daarbuiten is het ongekende luxe met Majka, Buchmann, Sagan, Ackermann, Schachmann, Kamna en Konrad. Dan Muhlberger die aan het eind van de Tour met de beste 5 bergop reed en Grosschartner voor kleine rondjes.

    Alleen UAE heeft meer kopmannen
    15 november 2019 23:10
    Dit team heeft juist enorm veel speerpunten man?
15 november 2019 12:07
Erg leuke en sterke ploeg. Duidelijke identiteit en één van de ploegen waar renners volgens mij graag heen willen. Zeer benieuwd of ze weer een stapje zetten.

Reacties zijn gesloten.