BORA-hansgrohe heeft meerdere troeven in Milaan-San Remo

vrijdag 19 maart 2021 om 08:42
BORA-hansgrohe heeft meerdere troeven in Milaan-San Remo

Wat kan Peter Sagan morgen in Milaan-San Remo? - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn zevenkoppige selectie gepubliceerd voor Milaan-San Remo. De Duitse WorldTour-formatie rekent zaterdag op Pascal Ackermann, Maximilian Schachmann en Peter Sagan. Die laatste tempert de verwachtingen in aanloop naar La Primavera.

In 2011 reed Sagan voor het eerst Milaan-San Remo en kwam toen als zeventiende over de streep. Sindsdien is de Slowaak een vaste klant in de finale van de Italiaanse klassieker, al is hij nog altijd op zoek naar zijn eerste zege in San Remo. In 2013 en 2017 moest hij genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats en in 2012, 2019 en 2020 werd hij vierde.

Dit jaar zijn de verwachtingen niet zo hooggespannen, na een coronabesmetting in de maand februari. De drievoudige wereldkampioen maakte in Tirreno-Adriatico zijn eerste wedstrijdkilometers, maar koerste daar redelijk onzichtbaar. “Ik heb San Remo nog niet gewonnen, zelfs niet toen ik in topvorm was”, zo liet Sagan eerder deze week weten.

Meerdere ijzers in het vuur 
“Maar alles kan gebeuren, dat is ook de schoonheid van Milaan-San Remo. Alleen zal ik duidelijk niet de favoriet zijn.” Zijn ploeg BORA-hansgrohe heeft voor zaterdag meerdere ijzers in het vuur met Ackermann en Schachmann. Die eerste kan worden uitgespeeld in een eventuele sprint, bij een afvallingskoers is Parijs-Nice-winnaar Schachmann de voornaamste pion.

Cesare Benedetti, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt en Daniel Oss zijn ook geselecteerd voor Milaan-San Remo.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Milaan-San Remo (20 maart)
flag-de Pascal Ackermann
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Daniel Oss
flag-sk Peter Sagan
flag-de Maximilian Schachmann

Dit artikel delen:

8 Reacties

KimJungPoels 19 maart 2021 om 08:51

Ik dacht dat Sagan naar Catalunya zou gaan in plaats van San Remo? Maar hij doet beide?

0
Koen Middendorp 19 maart 2021 om 08:56

Klopt, Sagan trekt na San Remo richting Catalonië.

0
Sven1 19 maart 2021 om 08:57

Hij doet beide inderdaad. Catalunya is in de plaats van de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.

0
lo squalo dello Stretto 19 maart 2021 om 09:01

Milaan-San Remo is zaterdag en Catalonië begint pas maandag. Dat helpt wel qua transfer (in tegenstelling tot de Strade Bianche op zaterdag en Parijs-Nice die al op zondag begint)

0
skylimit 19 maart 2021 om 08:54

Gezien de vorm van Ackermann en Sagan zal Bora slechts 1 ijzer in het vuur hebben, maar dit zal hoogstens voor een verre ereplaats zijn.

0
lo squalo dello Stretto 19 maart 2021 om 09:02

Schachmann heeft ook wel een punch in de benen. Je weet nooit dat hij er vooraan kan bijblijven en kan profiteren.

0
Bummetje 19 maart 2021 om 10:34

Schachmann zou best eens met een elitegroep van 5 a 10 renners over de poggio kunnen komen. Maar daarna dan? Winnen lijkt haast onmogelijk, maar een mooie ereplaats kan ook een doel zijn.

0
Turtlehead 19 maart 2021 om 10:43

Als Schachman in zo’n groepje aan het einde van de afdaling op een paar ‘poefers’ terugkomt, kan ie met veel geluk wegrijden en winnen. Een beetje het scenario dat Gilbert aan de winst zou moeten helpen: dat WvA, MvdP en Alaflip naar elkaar zitten te kijken en geen helpers meer hebben…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone