BORA-hansgrohe half juni op trainingskamp in Oostenrijk

donderdag 28 mei 2020 om 10:06
BORA-hansgrohe half juni op trainingskamp in Oostenrijk

foto: Cor Vos (archief)

BORA-hansgrohe last half juni al een trainingskamp in. De Duitse WorldTour-ploeg reist met een deel van de ploeg af naar het Ötztal in Oostenrijk. Met die regio heeft het team een samenwerking. “Dat betaalt zich nu uit, omdat zij alles hebben gedaan om deze stage mogelijk te maken”, zegt ploegmanager Ralph Denk.

Samen met de medische staf van de ploeg is een speciaal coronaprotocol opgesteld, om veilig te kunnen trainen. Hierbij worden de renners in meerdere groepen verdeeld. “Het trainingskamp is de opmaat voor de terugkeer naar het dagelijkse leven. We hebben nog twee maanden om ons voor te bereiden op de eerste koersen”, legt Denk uit. “Dit trainingskamp is dus ideaal en iedereen is gemotiveerd.”

“We hebben in het Ötztal perfecte omstandigheden, want we kunnen op hoogte rijden en in de vallei. Daarom kunnen we op maat gemaakte programma’s maken voor de renners, zodat ze in augustus in topvorm zijn”, aldus de manager.

Dat er nieuwe uitdagingen zijn vanwege het coronavirus, vertelt ploegdokter Jan-Niklas Droste. “We hebben een nieuwe werkwijze geïntroduceerd, met hygiëne- en gedragsregels. Daarnaast controleren we de werkprocessen en onze contacten. Ook worden duidelijke medische maatregelen getroffen, zoals gerichte tests op het coronavirus”, zegt Droste.

Dit artikel delen:

19 Reacties

LB108 28 mei 2020 om 10:14

Houd wel van de aanpak van Bora.
Niet 10x persbericht uitsturen over wat ze zouden kunnen doen.
Gewoon alles regelen en maken dat alles op punt staat en een keer bekent maken. Mooi

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 10:25

Wellicht bedenken dat je de Duitse wielermedia niet zo intensief volgt als wielerflits?! Dit is echt niet de eerste keer dat Denk in deze periode met een journalist praat.. En op deze site misschien toch ook iets beter opletten wat de bron is van nieuwtjes over de ploegen die hier om logische redenen intensiever worden gevolgd? Die berichten waar jij meestal de eerste reactie had, hadden geen van allen een persbericht als aanleiding.

LB108 28 mei 2020 om 10:42

Goede morgen Morgenstern,
Zo kan je natuurlijk op iedere reactie commentaar hebben maar ok.
Ik heb van Denk of zijn ploeg voordien nog niks gezien over trainingcampen of ploeg splitsen etc etc. Uiteraard heeft iedere ploeg het over doelen van hun kopmannen maar dit is toch anders ;)
Maar waar het dus op neer komt wat ik wil zeggem: ze hebben het georganiseerd en communiceren dan pas. Me like

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 10:46

Dat zal heel anders zijn voor iemand die de Duitse media volgt, helemaal wanneer het voor zo iemand mogelijk had geweest om dagelijks op de Duitse variant van wielerflits rond te hangen.

Soms handig om te bedenken dat je eigen perspectief zijn beperkingen heeft. Voor je het weet gaan je persoonlijke voorkeuren je interpretaties van berichten beïnvloeden.

LB108 28 mei 2020 om 13:26

Dan wil ik wel graag eens 3 artikelen zien waarin Denk zo in de media praat zoals je beweerd

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 13:38

Die zijn vast wel te vinden in Duitse media; ga gerust op zoek zou ik zeggen.

Een aanrader wel om niet te hoge verwachtingen te hebben, mijn tweede nuance in acht nemend; dat er daar waarschijnlijk geen wielerflits-achtige verzamelplaatsen zijn die allerlei berichten (van een ook nog een behoorlijk actief journaille) verzamelen.

Romāns Vainšteins 28 mei 2020 om 13:30

Die Bora’s weten tenminste wat ze willen, gewoon, op kamp klaar. Niet 1001 omwentelingen, gewoon een rechte lijn naar het doel.

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 13:42

Tot straks Sagan toch niet naar de Giro gaat natuurlijk! Of ze het trainingskamp moeten verplaatsen naar juli! Dan zijn de poppen aan het dansen. Of nee… Als we eerlijk zijn kan het eigenlijk niemand echt iets boeien als plannen van ploegen wijzigen..

Romāns Vainšteins 28 mei 2020 om 13:56

Luister nou, Sagan gaat gewoon naar de giro en dit trainingskamp is prima geregeld.

Het is helemaal niet erg dat de ene ploeg een heldere visie heeft waar de ander chronisch kronkelt, dat maakt het nauwlettend volgen juist extra leuk !

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 14:05

Wanneer ben jij Sagan gaan volgen? Moeilijk renners te vinden waarvan het programma vaker op de schop gaat.

LB108 28 mei 2020 om 14:12

Sorry maar dit klopt al helemaal niet, net als uw vorige reacties dus..

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 14:15

Sagan is totaal niet bang om zijn plannen om te gooien als het oorspronkelijke plan niet goed uit lijkt te pakken. Altijd zo geweest! Dit seizoen bijvoorbeeld nog Omloop van zijn programma gehaald om in Columbia op hoogte te blijven.

LB108 28 mei 2020 om 14:44

Moet je soms ook eens realiseren dat organisatoren renners aankondigen zonder dat dit echt op hun programma staat ;)
Dat trainingcamp in Colombia met een groot deel van zijn ploeg lijkt wel al langer voordien geregeld te zijn hoor

Romāns Vainšteins 28 mei 2020 om 15:08

@LB108,

Klopt, zelfs vrij strak en ruim van tevoren was dat.

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 15:28

Ik dacht te zeggen 'lekker Duits', maar het was blijkbaar een trainingskamp met de oude Liquigas-club (oa Oss en Szmyd). Zijn vrienden uit de tijd dat hij nog algemeen bekend stond om zijn losse karakter en je niet gek werd aangekeken als je hem als zodanig typeerde. Zeg maar, van voor dit plotselinge adoreren van zijn vermeende strakke planningen…

LB108 28 mei 2020 om 16:27

Szmyd zijn trainer binnen de ploeg, Gatto, Oss,.. verzorger en mekanieker van de ploeg.. dit heeft niks met liquigas te maken, die zitten gewoon in Bora Hansgrohe..

Romāns Vainšteins 28 mei 2020 om 16:49

Ja? Op het laatste moment toegevoegd ?

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 16:50

Ja, maar het was dus een trainingskamp met de ‘Sagan-enclave’ van Bora (allemaal mannen die hij kent sinds zijn Liquigas tijd). Goed voorstelbaar daardoor dat Bora hem in eerste instantie in Omloop had gepland, maar hij als voorwaarde aan het afreizen naar Zuid-Amerika had gesteld dat hij dan daar met zijn mannen kon blijven voor een trainingskamp.

S. Morgenstern 28 mei 2020 om 14:54

Uiteraard geldt dat gegeven voor Sagan (en door zijn naam waarschijnlijk wel meer), net zoals dat voor iedereen het beeld kan vertroebelen. Feit blijft echter dat hij (en zijn trainer) regelmatig heel open zijn over het veranderen van een aanpak. Omloop zou inderdaad heel goed een voorbeeld kunnen zijn van het eerste gegeven, maar het zou ook uitstekend bij Sagan passen als het een voorbeeld is van het tweede.

Headlines

Materiaalzone

Populair