Boonen schat Van Avermaet hoger in dan Sagan

zaterdag 1 april 2017 om 12:01
Boonen schat Van Avermaet hoger in dan Sagan

foto: Marcel Koch

Tom Boonen begint zondag aan zijn allerlaatste Ronde van Vlaanderen. De Belg is naar eigen zeggen goed genoeg om een rol van betekenis te spelen. “Ik zal proberen om zo diep mogelijk in de finale aanwezig te zijn bij de renners die voor de overwinning strijden”, aldus Boonen tegenover Sporza.

De renner van Quick-Step Floors hoort echter niet bij de absolute topfavorieten. Er wordt vooral gekeken naar Greg Van Avermaet, Peter Sagan en Philippe Gilbert. “Het zijn de enigen die echt indruk gemaakt hebben”, beaamt Boonen. “Greg steekt er heel hard bovenuit. Met Phil heb ik alleen Harelbeke gereden. Daar was hij echt in orde. Sagan fietst niet slecht, maar zo super vind ik het ook niet. Het niveau van Greg haalt hij toch niet. Oliver Naesen vond ik ook goed. Kandidaat-winnaar noem ik hem nog niet, maar je kan hem wel beter in de gaten houden.”

Zijn eigen vorm had Boonen liever nog beter gewild. “Maar het is wat het is”, stelt hij. “Ik ben goed genoeg om zondag een rol van betekenis te spelen. En volgende week kom ik weer in mijn speeltuin terecht. In Parijs-Roubaix kan alles.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

jan jansen 1 april 2017 om 12:21

Fantastisch als Sagan nu gaat winnen.
QS zal er wel van alles aan doen om dit te voorkomen.

arviidd 1 april 2017 om 12:32

Met zulke uitspraken maak je Sagan alleen maar beter.

Manuel Beltran 1 april 2017 om 12:36

Hij heeft best een punt natuurlijk, aangezien van Avermaet tot nog toe alles heeft gewonnen. Toch is de Ronde wel weer een ander verhaal. Volgende week dus alweer de laatste koers van Boonen, dat gaat toch snel. Jammer. Ik hoop dat hij m wint. Of nipt verliest van een getergde Boom, maar die kans is helaas niet zo groot.

Janjanssen98765 1 april 2017 om 12:38

edit redactie: niet doen

Geraint 1 april 2017 om 12:58

@Janjanssenendenummertjes,

Nee, enkel naar de uitslagen gekeken.

Velominatus 1 april 2017 om 13:13

Greg is niet zo zeer sterker maar koerst slimmer dan Sagan. Sagan rijdt toch Vooral om zich zelf en het publiek te vermaken.

TykkeThor 1 april 2017 om 13:24

En wat vindt Tom van de problematiek in het Midden-Oosten?

denise 1 april 2017 om 13:24

Sagan kan altijd een tandje meer. Daarom is hij ook de duurste renner.

alsjewint 1 april 2017 om 13:31

Op basis van de uitslagen is het logisch om van Avermaet nu even wat hoger in te schatten dan Sagan. Ook omdat Sagan in Gent-Wevelgem uiteindelijk het gat op van Avermaet niet dicht kreeg neig ik ook in die richting. Maar de RVV is een bijzondere koers. Er kan maar zo een derde mee gaan lopen als de twee rivalen vooral oog voor elkaar hebben en elkaar er niet af kunnen rijden. Dan zou maar zo Naessens kunnen profiteren, want die is ook in bloedvorm en hij voelt niet de last van favoriet zijn.

arthur de ruiter 1 april 2017 om 14:27

Ik schat Sagan als puur talent altijd hoger in dan GvA. Zowel in de Omloop als Milaan SanRemo de sterkste in koers, daarom volop zijn verantwoordelijlheid nemen om voorop te blijven: hij wil teveel in stijl winnen. De forcing voeren, het meeste kopwerk doen en de snelste aan de meet willen zijn. Dan kan je uiteindelijk toch bedrogen uitkomen.
Hij zal zich dit toch aantrekken en hier ligt denk ook het hele Terpstra-incident aan ten grondslag. Bovendien was het “maar Gent-Wevelgem” (Al 2x gewonnen). Verwacht zondag een zeer scherpe en getergde Sagan.

HSV 1 april 2017 om 14:35

Eens met Boonen. Sagan was goed laatst maar niet super. Daarom ook al die fuzz.

O59 1 april 2017 om 15:22

Sagan heeft meer talent en als het moet kwakt hij een renner naast de baan of hij houdt de benen stil in de achtervolging, …. Zolang hij maar op het podium staat en een miss in de billen kan knijpen. Een zegen voor de wielersport ?

De Brigadier 1 april 2017 om 15:26

Sagan is niet zo goed als vorig jaar. Gilbert wordt overschat. Van Avermaet is een kneus.

Wie moet of kan er dan nog winnen?

schipperaar 1 april 2017 om 15:40

Sagan heeft de souplesse die Greg, hoe sterk ook, lijkt te missen, zet alles in een keer recht morgen en dat billen knijpen zijn we hem allang vergeven, was een kwajongensstreek en had niks seksistisch, beetje onhandig leuk, mag het op die leeftijd?
@o59
Ooit iets gewonnen in je leven?

jp.vanoosterhout 1 april 2017 om 18:20

als sagan deze uitspraak hoort,gaat hij morgen winnen !! gegarandeerd

alsjewint 2 april 2017 om 09:21

@jp.vanoosterhout

Als het zo simpel was dan is Sagan een enorme sukkel om niet gewoon alles te winnen. Het lijkt erop dat je Sagan graag ziet winnen, en dat je dit lijkt te willen afdwingen door deze quasi zekerheid van je post met “gegarandeerd” en uitroeptekens. Van mij mag Sagan winnen, graag zelfs, maar de kans dat iemand anders wint is ook vrij groot.

jp.vanoosterhout 2 april 2017 om 09:33

alsjewint,natuurlijk is het niet zo simpel.maar inderdaad ik ben een grote fan van hem,hij maakt bijna elke koers die hij meerijdt dus van mij mag hij nog veel meer winnen !!als je vorig jaar de tour de france hebt gezien,bijna om de dag in de aanval,daarnaast nog knechtenwerk doen en nog massasprints winnen,voor mij is nu al een legende !!

alsjewint 2 april 2017 om 10:34

@jp.vanoosterhout

Helmaal mee eens dat Sagan door zijn attractieve manier van koersen en dan nog de wheelies zoals vanmorgen bij het oprijden van het podium een legende aan het worden is. Dat begint bij van Avermaet ook toch aardig die kant uit te gaan al is Greg een heel andere persoonlijkheid. Nu is het natuurlijk wel zo dat dit met talent te maken heeft. Als je minder getelanteerd bent en steeds aanvalt en wheelies maakt en vervolgens er in de finale steeds afgereden wordt, dan ben je op de duur een karikatuur ondanks je aanvalslust. Maar goed, we zijn vertrokken, tablet opzij en concentreren op de buis. Veel plezier vandaag!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair