Boonen: “Primavera is een loterij”

vrijdag 19 maart 2010 om 12:22

Door veel renners en volgers wordt Tom Boonen als dé topfavoriet gezien voor Milaan-Sanremo. Zelf is de Belg wat minder stellig in zijn kandidatuur, hij ziet geluk als een belangrijke factor voor succes.

“Ik weet nu hoeveel geluk erbij komt kijken om te winnen”, vertelt de sprinter, die al acht keer zonder succes meedeed. “Onder de goede coureurs is het een loterij. In 2007, toen Freire won, had ik moeten winnen, maar raakte ik ingesloten. En vorig jaar draaide ik in ideale positie de laatste kilometer in, maar schoten in de sprint de krampen in mijn benen. Zit je eindelijk goed, laten je benen het afweten. Dat is ook om gek van te worden.”

Door Mario Cipollini, die zelf pas bij zijn elfde deelname aan ‘La Primavera’ won, werd de Belg al als topfavoriet bestempeld. “Dan heb ik dus nog wat tijd”, grapt hij in de Telegraaf. “Aan het begin van het seizoen wil iedereen goed zijn. Daarom ligt het niveau hier zo hoog. Dat merk je in de Tirreno. Al wordt in die koers eigenlijk alleen maar over Milaan-Sanremo gesproken. Zelfs als je een berg oprijdt, hoor je de tifosi ‘Vai a Sanremo’ schreeuwen. Tachtig procent van het peloton van de Tirreno start in Milaan. Daardoor leef je intenser naar die klassieker toe dan wanneer je in Parijs-Nice koerst. De afgelopen jaren is mijn liefde voor de Primavera gegroeid. Net zoals je ook van Italië moet leren houden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair