‘Breukje aan het slaapbeen voor gevallen Boonen’
vrijdag 9 oktober 2015 om 16:23

‘Breukje aan het slaapbeen voor gevallen Boonen’

De val van Tom Boonen in de Abu Dhabi Tour heeft toch een vervelend staartje gekregen. In eerste instantie leek Boonen vooral ‘groggy’ na zijn smak tegen het asfalt, maar inmiddels is duidelijk dat hij toch een flinke verwonding heeft opgelopen; volgens Etixx-Quick-Step heeft Boonen een breuk opgelopen in zijn linker slaapbeen.

“Boonen was meteen na de crash even buiten bewustzijn”, aldus de ploeg. “Maar nu is hij weer bij zijn volle bewustzijn en helder. Hij zal een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Morgen volgen er nog meer onderzoeken, nadien komt er een nieuwe update van zijn gezondheidstoestand.”

Ook Theo Bos raakte betrokken bij de val, hij liep diverse wonden op.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2015 16:29
edit redactie: niet doen
9 oktober 2015 17:44
Het lijkt toch niet helemaal mee te vallen, klik. Al zou je ook kunnen lezen dat de breuk er al zat en dat daar nu alleen maar een streep onder is gezet.
9 oktober 2015 17:49
Het zit Tommeke niet mee de laatste jaren. Hij heeft wel geluk dat de schade niet groter is. Dit is een hele linke plek om een breuk op te lopen.
9 oktober 2015 17:50
Tuurlijk gaan jullie die niet missen dan kunnen jullie oranje mannen ook nog eens wat winnen ;-) (al bleek dat in het verleden eerder mogelijk in aanwezigheid dan in afwezigheid van Boonen)
9 oktober 2015 18:07
Dat waardeer ik wel in je Steven, dat jij ons ook wat gunt!
9 oktober 2015 18:09
Flink balen voor hem, hopelijk voor hem gaat dit niet de voorbereiding van zijn voorjaar te zwaar belasten.
9 oktober 2015 18:56
Het lijstje met pech en blessures wordt alleen maar langer. Niet normaal hoeveel ongeluk die heeft gehad de laatste 5 jaar. Ik hoop dat hij nog eens een voorjaar gespaard zal blijven vooraleer hij stopt.
9 oktober 2015 19:05
Je zou zeggen dat een helm deze zone beschermd?
9 oktober 2015 19:41
Een breuk van 15 cm!!!
9 oktober 2015 20:35
Schedelbreuk dus.

Je kan zeggen wat je wil over meer of minder valpartijen. Maar de blessures zijn recent toch erg zwaar gebleken.
9 oktober 2015 21:33
Na alle pech dit jaar, het volgend jaar een goed jaar? Of zijn dat enkel fabeltjes...?
Nog één Roubaix en dan stoppen na afloop. Zou ik doen als ik hem was.
Haters gonna hate (al vraag ik me nog steeds af waarom, los van de ploeg/Lefevre).
9 oktober 2015 21:39
wakkie , misschien heeft het ook iets te maken met meneer Boonen zijn prive-leven? Eerst 2 (of zelfs 3?) maal betrapt op gebruik van coke en daar nauwelijks voor gestraft worden en dan een minderjarig meisje strikken.
Boonen is een groots renner en deze blessure gun ik hem zeker niet, als prive-persoon vind ik hem niet te pruimen.
9 oktober 2015 22:12
Ik vind jou ook niet te pruimen. Vanaf 16 jaar is legaal trouwens.

Coke nemen wordt zelden zwaar gestrafd, het verkopen of smokkelen ervan wel ja. Alsof dat zo erg is trouwens, is coke nemen.
9 oktober 2015 22:19
Lekker relevant wat Boonen prive doet. Ik vind dat hij zich als publieksheld en nationale liksteen nog aardig overeind houdt en dan nog is het een wielrenner, geen politicus. En 'vooorbeeldfunctie' vind ik dikke onzin, mocht iemnd het willen aandragen.
9 oktober 2015 23:15
Naar mijn mening is Boonen over zijn houdbaar datum heen. Volgende week 35 jaar oud. De kans op iets groot zoals de RVV of Parijs Roubaix worden toch erg klein. Maar als je het lievelingetje van de baas bent kan er veel. Neemt niet weg dat zijn overwinningen destijds groots waren.
9 oktober 2015 23:25
hij wint nu nog meer of presteerd beter dan de renners van de hier door de meesten alom geroemde lj ploeg.lach me kapot daarom
10 oktober 2015 09:34
@ RV wel relevant voor hoe mensen tegen Boonen aankijken: cokesnuiver, belastingfraudeur, ' kinderlokker' , passertje in zijn raceautootje en vooral misselijkmakende excuustruus. Niet heel gek dat veel mensen niet echt compassie met hem hebben.
10 oktober 2015 11:12
@DeGroteMolen: voor anderen geldt dat als nijd ofte jaloezie. Wat duidelijk blijkt uit jouw reactie "raceautootje, cokesnuiver, ...". Wat Boonen privé doet is zijn zaak en iedereen maakt fouten.
10 oktober 2015 11:36
Gisteren post van mij was niet gepast, maar de excuustruus van Boonen stoort mij het meest. Zelfs zijn grootste fan Wuyts noemde hem een mama s kindje. Let wel dit zijn de woorden van deze man niet van mij.
10 oktober 2015 11:50
Wat een respectloze reacties hier. Volgens mij is dit nog altijd een wielersite die vooral bedoeld is om met respect over renners en de wielersport de praten met op gepaste tijden de nodige dosis kritiek als dit aan de orde is. In het geval van Boonen vindt ik het beneden alle peil wat hier allemaal nog eens naar boven gehaald wordt. Boonen blijft nog altijd samen met Gilbert en Cancellara de beste klassieke renner van zijn generatie en sorry dat hij niet perfect is, maar volgens mij is niemand dat.
10 oktober 2015 11:55
Ik geef ook eerlijk toe dat ik bijna alle andere renners liever zie winnen dan Boonen (zijn excuses, zijn arrogantie, zijn team en misschien ook wel dat hij teveel wordt opgehemeld door Wuyts). Maar om hem nu hier weg te zetten als kinderlokker gaat wel heel veel te ver.
10 oktober 2015 16:04
aor ive, mogelijk ben jij helemaal weg van een daagse koersen, mensen zoals Wuyts zijn dat ook. Zoiets als de Tour is niets voor hen continu te mauwen over het WK, vaak al over die van het jaar daarop of het jaar daarna. In het verleden reden renners alles dat is niet meer. Hoewel het lijkt of ik erg afdwaal kom je precies terecht bij renners van het klassieke werk ala Gilbert en Cancellara. Het zelfde gold voor Boonen. Wie van het ronde werk houd waar onder ik zelf gaat meer voor Froome Contador en Nibali .
10 oktober 2015 17:02
Het klopt dat ik meer een fan ben van het eendaagse werk en dat de grote rondes me doorgaans minder doen. Het blijft wel een feit dat bijna niemand hierbij in de buurt van Boonen komt en zijn palmares in klassiekers en semi-klassiekers is fenomenaal. Kijk maar naar de head to head bij procycling stats en Boonen verslaat bijna iedereen, zelfs grote namen uit het verleden.
10 oktober 2015 17:41
Aor ive, een daagse koersen zeggen mij minder. Hoewel ik milaan -San Remo mooi vind maar dat komt omdat de winter meest voorbij is De RVV vind ik mooi door de passie van het publiek . Parijs Roubaix door de stenen daar . Het zelfde geld voor de Strade Bianche , Amstel Gold vind ik minder LBL is mooier. Maar toch de Giro doet mij meer ondanks de chaos daar. De Tour daar leef ik echt naar toe zo ook naar de Vuelta. Het WK vind helemaal niks, ben wel blij met de overwinning van Peter Sagan. Lombardije viel mij erg mee dit jaar met Nibali geniet van zoveel gramschap. Zo nu stoppen anders teveel of topic.

Reacties zijn gesloten.